Potstal op zand?

Zit te denken om stal voor droge koeien te bouwen. Het word een potstal of evt compoststal. Nu zat ik te denken, zou het werken om de vloeronder afschot te leggen, drains te leggen, daarop een 20-30 cm grof zand en daarop weer stro? Je hebt dan veel minder stro nodig omdat de urine via het zand wordt afgevoerd. Of word het een modderboel? Wie heeft er ervaringen mee, hoeveel m2 per koe?

Deel dit topic

Reacties

dorpsrandhoeve
Is dat niet een hoop drama?

Je wilt dus een potstal maar het mag niets kosten?
marco 69
Gooi er een dikke(50cm) hout snippers in dan ben geen drain of afschot nodig. Wanden goed open houden zodat het lekker opdroogt. Minimaal 12 m2 per dier inclusief roostervloer achter voerhek.
spotmelker
Ik heb een hoop van dergelijke initiatieven gezien. M.b.t vrijloopstallen nergens overtuigd. Zonder gierafvoer vind ik het maar een bende. Aardappelroosters met stro erop was de netste variant maar die moet je regelmatig uitmesten. Wat me ook aansprak is een afdeling in bestaande ligboxenstal met extra ruime boxen met een dikke laag stro. Ik vraag me af hoe nadelig het voor koeien is om bij droogzetten van een harde naar een zachte vloer te gaan en bij afkalven andersom. Zou constant hard of zacht niet beter zijn?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stro , zand , stal , koeien , potstal en compoststal geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
1