LTO zinspeelt op invoeren kringloopwijzer

LTO vakgroepvoorzitter Cees Romijn zinspeelt op de invoering van de kringloopwijzer, als reguleringsinstrument voor mestproductie. 'Wat je er afhaalt , mag je er ook opbrengen. Ik weet zeker dat de kringloopwijzer, een beetje t oude MINAS, veel goedkoper is dan mestverwerking.'

Deel dit topic

Reacties

+1
spotmelker
Eerst even het instrument borgen door de uitgerekende gewasopbrengsten te vergelijken met meet/weegwaarden. Excretie en gewasopbrengst zijn omgekeerd evenredig, dit kan nog wel eens voor (negatieve) verrassingen zorgen. Daarna pas de verwerkingsverplichting vaststellen om te voorkomen dat initiatieven op dat gebied "drooggelegd"worden.
+1
storm
Dan moet je als de bliksem aan het onderhandelen met Sharon i.p.v. lullen op een studiedag Kees!! Zal nog een hele toer worden om dat voor elkaar te krijgen want het is zo slecht te controleren.
Dat was ook het hele probleem met Minas want net toen we er een beetje aan gewend waren toen moesten weer wat anders.
+1
Saldoboer
Dat is nou nog eens goed.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , mestproductie , minas en kringloopwijzer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0