BB kruislingkalf 7,50 euro duurder

Op de veemarkt van Leeuwarden werd vanochtend 7,50 euro meer betaald voor Belgisch Blauwe kruisling kalveren. Een zwartbont stierkalf van de beste kwaliteit werd 5 euro duurder en kost nu gemiddeld 115 euro, volgens de handelaren op de veemarkt in Leeuwarden. Holstein vaarskalveren leveren onveranderd 37,50 per stuk op. 

Deel dit topic

Reacties

aukevd
Grapjassen.

zaterdag 135 voor een zb stier (noors zwarte vader)
160 voor een zb stier vader: 50 % MB

is dus royaal meer dan de notering
en een BB sk voor 310 euro. . was geen topper

netto in het handje, kalveren gaan naar verzamelplaats
jan w
Afgelopen week een goed BWB vaarskalf € 290.00 pietermannen.
jan w
Hier vorige week een vaarskalf uit een vaars van een eigen stier 51 kg. 130 euro
3 sierkalveren 2 zwarte 49 en 54 kg en een rood sk samen € 500.00
En in principe brengen zulke kalveren nog te weinig op.
+1
pieta
Dat is maar net hoe je het bekijkt Jan. Het voer is duur en het kalfsvlees maar heel gewoon aan de prijs. Voor bijv. een mooie rosé van 8 maanden oud krijg je 3.6 a 3.7 euro de kg en voor een oude melkkoe met een aardig gewicht plm 3,50.
mika
Heb maandag het eerste bwb stierkalfje uit holstein verkocht voor 325 euro. vanmorgen is er weer een geboren, maar ik stop met op slechtere koeien bwb te gebruiken want de kalveren zijn veel en veel te zwaar!
meelezer
Waarom zouden belgen te zwaar zijn? Al jaren gebruik ik een 30 % BWB en tot dusver vrijwel zonder geboortemoeilijkheden.
jan w
Je moet ook niet lukraak een sperma van een blauwe stier kopen. Als je bwb sperma koopt bij een kleinere zelfstandige KI organisatie en je vraagt om blauw die gemakkelijk kalven dan worden de meeste kalveren ook makkelijk geboren.
Durf wel bwb te gebruiken op jongvee.
cs-agrar
Op jongvee zou ik niet aandurven. Als je op de draagtijden let, dus ook op die van moeder, kan je veel problemen voor zijn. Of mogelijkheden creëren.
Die blauwen willen er hier best wel af komen.
Worden meest gebruikt op koeien die slecht drachtig raken. Wees dan wel zo wijs om dit niet op een koe te doen die aal aardig aan zichzelf denkt.
jan w
@cs-agrar
Heb in het verleden hier nogal wat Arti's gebruikt. gemiddelde draagtijd van 273 dagen. Kleine kalveren van zo rond de 40 kg., als ze dat gewicht haalden. Maar kalveren die er echt in wilden groeien.
cs-agrar
@jan w
Dan zit er nog aardig gewicht in zo'n klein kalf!
jan w
@cs-agrar
Bedenk wel dat momenteel bijna 60% van de kalveren na 1 week onder het geboortegewicht zit!!
cs-agrar
@jan w
Ik hoef niet op te scheppen om te zeggen dat het hier niet zo is, maar kan je opmerking begrijpen.
hans van toos
Dit zijn allemaal redelijke prijzen,maar wat brengen de kleintjes op die je ook ongeveer 3wk moet houden?
+1
jan w
Kleine kalveren die kunnen net zo goed groeien als grote kalveren. Maar dan moet je ze wel voeren. Als je ze goed voert dan kunnen de kalveren 1.5 kg per dag groeien.
Dus dan is een klein kalf 35 kg na 14 dgn minimaal 45 a 50 kg.
hans van toos
Net kwam een koopman 3 stiertjes 50%hf/50fv afrekenen 570euro. De moeders hadden zelf gekalfd.Gewicht zat rond 50kg toen ze weggingen.
Cornelis
Vorige week knap BB stierkalf, 410 euro netto.
cs-agrar
Zeker netjes, hoe oud was ie?
schout 14
IK kocht vorige week 4 kruisling BB vaarskalveren niet luxe wel mooie gezonde vlotte kalveren betaalde daar 260 euro per stuk voor.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's kalveren , veemarkt , holstein , zwartbont en kruisling geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
1