Illustratie van: Wilting NH

Koolstof in runderveemest (minas 14)?

Wie kan me getallen aanleveren wat de hoeveelheid koolstof is in kilogrammen per 1000kg mest, "x" kgC/1000kg mest met minas code 14.

Deel dit topic

Reacties

pieta
Elk onderzoekslaboratorium. Die krijgen elke week monsters binnen. Ik zou zeggen laat ze een partij van die monsters onderzoeken. Er is vast ook literatuurstudie over.
Serigas
De meeste rapporteren iets van organische droge stof maar hoeveel daarvan dan uit puur koolstof bestaat is moeilijk te vinden op ons internet.
cs-agrar
Vraag VBBM(vbbm.nu) of Jan van der Kroon (FIR.nu)
+1
innovator
Uitrekenen:
C/N-org C/N quotiënt van organische stof, formule: (os/2)/N-org2
C/Ntot C/N quotiënt van mest: formule (os/2)/N-tot

Hier wordt uitgegaan dat de organische stof voor 50% uit koolstof bestaat. In werkelijkheid varieert dit tussen 45 en 55%.

bron:
louisbolk.org/downloads/1465.pdf/
Serigas
@innovator, Ik vond al 0,58 als fractie c ten opzichten van gemeten organische droge stof maar kende de onzekerheid achter dat getal niet. Maar zo te lezen is dat al inschattend nooit meer dan +/- 0,1 ten opzichten van 0,5.
Dank je voor je info.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest en minas geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
1
TREFWOORDEN