Opmars melkrobot vlakt af

Ik zie de robot vooral komen in renovatiestallen:

De melkrobot blijft het melksysteem dat het hardst groeit, maar die groei neemt wel af.


In 2012 zijn 621 nieuwe boxen voor een automatisch melksysteem geplaatst en/of gerenoveerd, zo blijkt uit de jaarcijfers van de Stichting Kwaliteitszorg Onderhoud Melkinstallaties (KOM). Het aantal bedrijven dat nu met een robot melkt, is met 371 gestegen naar 2957. In 2012 zijn in totaal 1204 nieuwe melkstallen/boxen opgeleverd (inclusief renovatie en uitbreiding).

Meer cijfers: veeteelt.nl/nieuws/melkwinning/…

Deel dit topic

Reacties

pikdk
Heb nog 6 (blauwe)gebruikte te koop van 2008 , dus als er nog geintreseerde zijn laat maar weten.
cs-agrar
Dat is ook niet zo gek. Het percentage robots kan zelfs nog toenemen zonder ze te verkopen, simpelweg omdat het aantal bedrijven afneemt.
De groei van conventionele stallen kan bij elkaar de groei van de robot niet eens bijhouden.
Melkstallen zullen er altijd wel blijven, maar het gerobotiseerde, alleenstaand of arm in bijv een draaistal, zal toenemen
oldhuus
Wel goed lezen, er staat 621 nieuwe boxen geplaatst of gerenoveerd, er worden dus ook oude robots vervangen, of boeren komen er achter dat 80 koeien per box toch geen succes is en er maar 1 bij kopen.
@CS
Als er minder melkstallen verkocht worden als robots zegt toch ook niks, melkstallen worden ook steeds groter, 1 melkstal staat gelijk aan 1 tot wel 10 robots, en in de V.S. kan een melstal nog wel meer robots vervangen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkrobot , jaarcijfers , 2012 en taal geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0