Productie omhoog door sneeuwweide

Het kan nog een dag. Dan zet de dooi in en worden de klauwen vies in plaats van schoon in het weiland. Weidegang in de sneeuw maakt niet alleen de klauwen mooi schoon maar kan ook nog eens de melkproductie verhogen, vertelt Henk Rijneveld uit Schoonrewoerd (Utr.)

Deel dit topic

Reacties

troerdink
Denk ook dat ze meer gaan geven hoor , ze moeten het op stal dan wel slecht hebben ,want ze verbranden buiten toch meer dan binnen, en er is niets te vreten buiten, ik zou zeggen alle koeien de sneeuw in.
+3
de hoef
Wat een gezwam .als je het binnen slecht doet zullen ze buiten wel omhoog gaan anders niet
+1
MTSTAMMINGA
Ik vind die 30.7 liter van Koeienboer Jannes maar BEST met zijn weiende koeien in de sneeuw
Maar als ik het goed begrijp nu melken jullie gemiddelt meer @cs-agrar
@Erco @de hoef??
pieta
Wij melken momenteel 32.3 met 4.54 en 3.62.
de hoef
Wij zitten nu rond de 30 zonder sneeuw en als hij echt zoveel melkt neem ik het terug ,is hij waarschijnlijk veel beter boer als ik
pieta
Wellicht kun je wat sneeuw opnemen in je rantsoen. Bij mij is de produktie momenteel goed, we hebben goede kwaliteit voer en de koeien zitten plm 175 a 180 dgn in lactatie gemiddeld. Bij mij zijn ze met de kou ook niet echt gezakt. Heel iets terug in de liters , heel iets plus in de gehalten.
+1
de hoef
@pieta
ik ben mee 28 ook al tevreden maar het gaat gewoon lekker hier kalven er heel het jaar wel ongeveer even veel alleen heb ik nu veel vaarsjes vers en weinig koeien ik klaag in iedergeval niet ,ben mee de vorst van 29 naar 30 gegaan maar het was ook niet echt koud vergeleken mee vorig jaar zal morge ook is wat sneeuw bij mengen nu kan het nog [het sneeuwt weer flink hier
+1
cs-agrar
Op het moment sta ik gelijk met dhr Koeienboer Jannes. zonder sneeuw in het rantsoen overigens 😄
Alleen zoals, Pieta aangeeft, de dagen zijn ook intressant. Hier laatste tijd heel veel gekalfd,ook veel vaarzen en hoop eerdaags toch boven de 32-33 ltr te zijn.
wel iets gezakt met kou, maar 0,5 ltr vindt ik niet zo schrikbarend
Erco
Bij mij lopen ze niet buiten karst. 😉 we wachten nog 4 maanden 😉 voor de paar uur buiten zullen ze wel niet zakken bij jannes, stijgen lijkt me echter ook onwaarschijnlijk. mn koeien zitten op 28,9 liter met 4,76 vet en 3,71 eiwit (iets gestegen met de vorst, liters nagenoeg gelijk) koeien zitten > 200 dgn in lactatie gemiddeld dus daar ben ik tevreden mee.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's weide , melkproductie en weidegang geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0