Sharon Dijksma zit niet te springen om dierrechten

De tijd gaat snel:

Den Haag - "Ik zit niet te springen om dierrechten. Maar als de sector onvoldoende daadkracht toont bij het realiseren van voldoende mestverwerking, dan is ingrijpen in de omvang van de veehouderij in 2015 onvermijdelijk." Dat zegt staatssecretaris Sharon Dijksma (landbouw) in een debat in de Tweede Kamer.

Ik geeft de sector eerst de kans om de mestproblematiek op hun manier op te lossen. Maar mocht dit mislukken, dan moeten we niet in 2015 met lege handen staan.

Meer: boerderij.nl/Home/Nieuws/…

Deel dit topic

Reacties

cs-agrar
Stel dat die rechten ingevoerd gaan worden, grote kans dat ze gebaseerd zijn op hectares.. toch?
dorpsrandhoeve
Waarom zou dat gebaseerd zijn op hectares? Is nu bij de varkentjes en de kippetjes toch ook niet. Nee, dat zal bats boem gewoon van een referentiejaar worden gepakt. Maar misschien komen er uitzonderingen voor boertjes die makkelijk hun mest kwijt kunnen op hun grond. Dat weet ik niet, dat wordt een verrassing.
josl
Je zou hier toch denken dat van een fosfaatplafond zelfs Dijksma niet gehoord had. Er wordt alleen gesproken over mestverwerking als voorwaarde voor het voorkomen van dierrechten.
Eddie v
En daar moet je als ondernemer maar op anticiperen.

groet
Eddie

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mestverwerking en dierrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
2