Nederland krijgt toch een zachte landing van het melkquotum

Als je vandaag de dag de leaseprijzen ziet kunnen we toch aan een zachte landing gaan denken. We wisten in augustus al dat we flink door moesten melken om het quotum vol te krijgen en door de matige ruwvoerkwaliteit en de hoge kosten voor krachtvoer gebeurt het niet. Ze voorspellen voor volgend jaar ook al nog hogere tarwe prijzen dus het krachtvoer zal niet goedkoper worden. Zouden we dan volgend jaar met 1% veruiming weer moeite hebben het quotum vol te krijgen?
Dan zakt de koopprijs ook als een plumppudding in elkaar en is de zachte landing een feit.....

Deel dit topic

Reacties

pieta
Je kunt ook redeneren dat je volgend jaar met een hoge leaseprijs te maken krijgt omdat veel boeren de produktie gaan proberen te verhogen. Blijft voor mij koffiedik kijken.
+3
Coen
Die mogelijke zachte landing zal toch grotendeels afhangen van de kwantiteit en de kwaliteit van de ruwvoerproductie in de oogstjaren 2013 en 2014 😄
pieta
Wat ik mij nou afvraag is: waarom is de landing nou zachter als in de laatste twee jaar het quotum wat goedkoper is(of zelfs nul) als vervolgens het voer en andere kosten zo duur zijn dat er nog steedes weinig te verdienen valt met melkproduktie boven eigen ruwvoervoer/mest en arbeidsvoorziening?
cs-agrar
Ipv in een jaar, stopt het zelfde aantal boeren al dan niet gedwongen gewoon in meerdere jaren, dat is de zachte landing..
troerdink
Ik denk dat momenteel alles wat nog een beetje melk geeft gemolken wordt.
1 april gaan hier een hoop koeien van weg dus moet nog zien hoe t volgend jaar gaat,aantal vaarzen in ned is ook niet meer dan andere jaren.
Snel de toekomst gaan voorspellen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's tarwe , melken , krachtvoer , voer en melkquotum geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0