Schaatsen uit het vet, vorst komt eraan.

Zie knmi en buienradar

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Voorlopig valt het allemaal nog wel mee met de vorst:

De veranderingen op de weerkaart die tot winterweer zullen leiden, hebben te maken met hogedrukontwikkeling boven de Noorse Zee. Daar vormt zich donderdag/vrijdag uit een hoogterug boven het westelijk deel van de Britse Eilanden een blokkade. Tegelijkertijd zakt over Finland een (hoogte)laag naar de Baltische staten. Tussen beide systemen (het hogedrukgebied trekt in het weekeinde naar Scandinavië) wordt gaandeweg steeds koudere lucht naar ons land getransporteerd. Op circa 1500 meter hoogte (850 hPa-vlak) daalt de temperatuur in het weekeinde tot circa -10º. Vandaag is het op dat niveau nog 6 a 7 graden! Verder daalt de luchtdruk boven Frankrijk waardoor de grondwind bij ons uit het oosten tot noordoosten gaat waaien. De voorste begrenzing van de koude lucht trekt in de nacht naar vrijdag doorheen ons land. Vrijdagmiddag kan het al op veel plaatsen een beetje vriezen.

Met een ferme slag om de arm ga ik ervan uit dat het winterse weer zich volgende week weet te handhaven. Veel zal echter afhangen van de positie en sterkte van het Azorenhoog ofwel kan het fragiele Scandinavische hoog uit de schaduw treden van zijn warmbloedige subtropische evenknie.

Bron: janvissersweer.nl/

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's schaatsen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN