Het touwtrekken om bietenpulp gaat beginnen #ruwvoer

Met meer zonnepanelen op je dak kun je de toekomstige voerprijzen verlagen:

Als reactie op de Europese voorkeur voor biobrandstoffen van de tweede generatie wijst FEFAC er op dat veevoeder 'de meest duurzame bestemming van bijproducten' vormt. De veevoederindustrie vreest met andere woorden dat de veehouderij concurrentie krijgt voor het afnemen van bietenpulp, aardappelschillen en andere nevenstromen.

Lees meer »

Deel dit topic

Grasbaal

Reacties

jorisdriepinter
Cosun vergist inderdaad perspulp. Voor de suikerindustrie heet dat verduurzaming van de keten. Voor de veehouderij natuurlijk niet. Deze campagne wordt er op zondag geen perspulp meer uitgeleverd maar gaat hij zo de vergister in. Hoeven ze geen urentoeslag meer te betalen aan de chauffeurs gaven ze als verklaring!
boerbergh
dat vergisten is maar een paar procent
jorisdriepinter
een paar procent van veel is best een grote hoop hoor!
+3
demelkboer
Net als bij de melk; een paar procent bepaald de prijs
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden biobrandstof , voer , zonnepanelen , ruwvoer , perspulp , bietenpulp en bijproducten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!