Koeien in de gracht

Ik denk dat deze collega de 2e kerstdag niet snel zal vergeten.....

telegraaf.nl/vaarkrant/21182959/…

Deel dit topic

Reacties

Richard1
Dat kun je wel stellen, maar dankzij de goede inzet van alle hulpverleners, waren de koeien weer redelijk snel in de stal. Ze zijn allemaal gezond en hebben verder geen schade aangericht.
BertK
Mazzel als je geen inwendige schade hebt aan ingewanden of kalf. Met zo'n schuiflus om de buik neem je toch wel risico, ondanks de brede band. Als het volgende week allemaal nog ok is, gefeliciteerd!
+3
Richard1
Die strop had inderdaad mooier gekund. Wij hadden vannacht (half 4) als belangrijkste doel de dieren op een goede manier weer thuis te krijgen. Ik ben zelf vooral druk geweest met het laden en vervoer terug naar de stal. Van de brandweer in een stad als Houten kun je geen ervaring met vee verwachten, maar er stonden 2 dierenartsen bij en nog 2 veehouders. Het ging allemaal vrij rustig en ik verwacht geen gevolgen. Een aantal vaarzen zijn ruim 7 mnd drachtig de rest korter.
Erco
Ik snap zelf ook niet dat ze inderdaad de hijsband als "strop" vastgemaakt hebben. Dat gaat vast wel wat verwerpers opleveren.
+2
Richard1
We zijn inmiddels een week verder en alle dieren zijn in goede gezondheid en we hebben geen verwerpers gehad.
+1
jan 1
Quote:
@Richard1: We zijn inmiddels een week verder en alle dieren zijn in goede gezondheid en we hebben geen verwerpers gehad.

Brandweer nog in de bloementjes gezet voor hun hulp.!
+1
Richard1
@jan 1
Er is ook aan de innerlijke brandweerman gedacht 😄
maisboerke
@Richard1
Allereerst, proficiat met de goede afloop.
Heb zoiets wel eens meegemaakt met een paard, een evenaar in de kraan
en dan 2 grote brede banden als een broek en onder door werkt ook perfect, maar ja, je heb niet alles direct voorhanden en dat is altijd in zo'n geval het probleem.
paul1
Hijsband als strop werkt het beste....

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
1
TREFWOORDEN