Alpenkoe geeft net zo veel melk als Friesian

Onderstaand bericht klopt niet helemaal, de vergelijkingsproef was tussen Holstein koeien en kruisling FLV x HF koeien. Dus geen zuivere Fleckvieh zoals de kop suggereert:

AKKRUM - Fleckvieh-koeien, een runderras uit de Alpen, leveren net zoveel melk als Holstein-Friesians (HF), het ras dat nu de melkveehouderij domineert.

Dat blijkt uit onderzoek van de landbouwuniversiteit Wageningen in opdracht van de Oostenrijkse ki-organisatie Genetic Austria en fokkerijbedrijf Xsires uit Akkrum. Holstein-Friesians geven in de eerste jaren meer melk en later minder dan de Fleckvieh-koeien.

Voorheen werd altijd gedacht dat de melkproductie van Fleckviek-kruislingen achterbleef bij HF-koeien. Dit nadeel zou de voordelen van een betere vruchtbaarheid en gezondheid niet kunnen compenseren.

Bron: lc.nl

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Hier de cijfers uit deze proef: xsires.com/news/172/… , de geselecteerde Friese Fleckvieh-kruisingen in deze video zien er zeer melkrijk uit.
noordhollander
Jammer dat t eindrapport slechts gedeeltelijk wordt gepubliceerd zonder conclusie en de frisse vaarsjes op dit videootje zijn niet in wageningen dus hebben daarmee geen moer te maken
schoppenboer
Idd zijn het leuke vaarzen maar..... HETEROSIS HETEROSIS HETEROSIS!!!
oldhuus
En misschien ook interessant om naar de HF moeder te kijken, ik zou zo´n Fleckie of Montie vooral op scherpe melktypische koeien gebruiken die zich zelf te veel geven.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , koeien , melk , koe , fleckvieh , gezondheid , melkproductie , holstein en kruisling geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
1