Fonterra verhoogt opnieuw de melkprijsprognose

Goed nieuws uit Nieuw-Zeeland, als het hier druppelt dan regent het daar melkgeld (of andersom?):

De Fonterra melkveehouders ontvangen vanaf januari hogere betalingen voor hun leveringen. "Dit zal de liquiditeit van onze producenten te verbeteren," aldus de Fonterra Raad van commissarissen voorzitter Henry van der Heyden.

Volgens de manager van het zuivelbedrijf, Theo Spierings is een verdere stijging van de melkprijs in de eerste helft van 2013 zeer waarschijnlijk.

Meer: agrarheute.com/milchpreisprognose-fonterra/

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
De laatste berichten uit Nieuw Zeeland duiden op 2-4% productiegroei, veel minder dan de ruim +10% in het seizoen 2011-2012. In het Zuiden van Australië wordt gerekend met +1%. Hier speelt o.a. dat de Nieuw-Zeelandse en Australische dollar in waarde zijn gestegen. Dat heeft het melkprijsherstel parten gespeeld. Toch heeft Fonterra op 10 december haar uitbetaalprognose met ruim 1 eurocent per kg verhoogd (NZ$ 5,90-6,00 per kg vet en eiwit, inclusief winstdeling). Omgerekend bijna 31 eurocent per kg melk bij 4,4% vet). Fonterra-directeur Theo Spierings gaf aan in de eerste helft van 2013 verdere prijsverhogingen te verwachten.

Behalve de Nieuw Zeeland, EU, Australië en de VS, is Argentinië een belangrijke exporteur van zuivel. En ook hier is de productiegroei beperkt. In het najaar was er door nat weer zelfs enkele maanden lang een productiedaling op jaarbasis. In 2013 zal de productie kunnen stijgen, wellicht met 5%.

Meer: ltonoord.nl/nieuws/melkmarktsituatie-12-12-12/

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkprijs , fonterra , nieuwzeeland , melkveehouders en melkgeld geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0