Sperma-importeurs lopen miljoen euro mis

Weer een rietjes soap, alleen is het nu geen illegale sperma maar is het meer een broodnijd verhaal:

Jaarlijks worden er zo’n 50.000 rietjes rundersperma illegaal worden geïmporteerd die zo’n 20 euro onder de normale Nederlandse verkoopprijs worden aangeboden. Het gaat volgens VSI-woordvoerder Walter Liebregts om vijf á zes man die op grote schaal illegaal rundersperma importeert.

Meer: boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/…

Deel dit topic

Reacties

+4
aukevd
Grijze import? Als ze 20 euro goedkoper worden aangeboden dan bij K en L en consorten wordt er door die heren dik verdient
jvt
Ik gebruik enkel US stieren, geen proefstieren. Verleden jaar gemiddelde spermaprijs, gebruik ook topstieren, maar pak wel kwantumvoordeel, 18,22. Wil iemand mij het adres geven waar ik mijn ABS sperma kan verkrijgen en daarbij geld toe krijg??
pieta
Laatste inkoop kostte mij gemiddeld 15 euro. Goedkoopste 16 euro bruto, duurste 25 euro.
hans van toos
Spermahandel is eigenlijk spermazwendel,bij een broer van mij in O Duitsland zakte ABS van 32euries per rietje bij 150stuks,naar 8euro per rietje bij een bestelling van 2500 rietjes! Wel moesten er een paar telefoontjes gepleegd worden naar hoofdkantoor in Engeland.Men maakte het niet alledaags mee zo'n zakelijke boer.
jvt
Welke stier van ABS moet er in godsnaam, bij afname van al 150 rietjes, 32 euro kosten? De duurste stier, ongesext, en daar mag je bij jouw broer ook vanuit gaan, daar ABS niet direct 2500 rieten gesext beschikbaar heeft, is Dorcy. Deze kost bij afname van 50 rietjes in NL 30 euro, en bij 150 rietjes wellicht nog wat minder. Dus, beste Hans, volgende keer ff goed navragen bij jouw broer voordat je wat op het prikkebord gooit. Ik weet ongeveer wat de inkoopprijzen zijn, en per stier is de marge wel verschillend, het is zeker niet zo dat aan de duurste stier het meeste wordt verdiend door de importeurs, eerder andersom. Ook ABS Deutschland gaat geen sperma verkopen onder inkoopprijs..
Weet zeker dat er bij 2500 rieten nogal wat te verdienen valt, wellicht meer dan 40%, maar van 32 naar 8 is een korting van 80%; dit zou inhouden dat er een marge op zit van minimaal 80%.. denk toch eens na..
hans van toos
Denk toch eens na.... Hij heeft zelf gewerkt bij ABS als vruchtbaarheidsman/inseminator in Engeland en O Duitsland,dus weet hij ook wel wat hij zegt.
jvt
Heb zelf ook voor abs gewerkt, maar ik mag tegen de familie ook graag wel eens zwetsen hoe slim ik wel niet ben...
ErikSmale
Is niet zo gek als dat stieren van K&L betreft, de prijzen van de montie's op de franse stierenkaart zijn 15 tot 25 euro lager dan wat K&L er voor vraagt.....

Zowiezo, in elk omringend land zijn de prijzen op de stierenkaart lager dan NL.....Wat de gek er voor geeft is de enigste oorzaak helaas
jan 1
Als ik dat zo lees bestel ik maar ff 2500 rietjes,heb er wel een markt voor,wat ik over hou kiep ik in met eigen koeien.
jan w
Bij de "kleinere" nederlandse KI stations kost het sperma nog niet eens 20 euri . laat staan dat daar 20 euri afgaat, krijg je bijna geld toe.
noordhollander
Bedrukte rietjes die voldoen aan dezelfde voorwaarden als de officieel ingevoerde zijn niet te keren waltertje jij wil t wiel opnieuw uitvinden maar dat is nog nooit iemand gelukt............
Grasbaal
Geen idee of deze sier ook in Nederland dochters heeft maar het is een mooie reclame

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's sperma en rundersperma geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
5
TREFWOORDEN