Studiereis India

Omdat er meer is op deze wereld dan alleen de eigen boerderij, vertrek ik morgen op studiereis met het NAJK naar India.

Met 15 jongeren gaan we in 10 dagen boerderijen, bedrijven, de ambassade en `n landbouwbeurs bezoeken. `n land met 1300 miljoen inwoners! en op landbouwgebied nog zo onbekend...

najk.nl/ondernemende-jongeren/nieuws/…

Wanneer ik de beschikking heb over internet, zal ik wel `n paar foto`s op het prikbord zeten.

`k ben benieuwd!

Deel dit topic

Reacties

gezienus
Wanneer ik de beschikking heb over internet, zal ik wel `n paar foto`s op het prikbord zeten

strak plan
veel plezier
jan 1
India het grootste zuivel land ter wereld,goede reis Casev en we zijn benieuwd van je bevindingen.
+2
Grasbaal
Veel (leer)plezier in het land waar de koeien nog heilig zijn!, als er alleen maar langzaam internet is stuur dan je foto's naar grasbaal@gmail.com en ik zal ze hier plaatsen.
cs-agrar
Veel plezier Casev
maisboerke
Cees, veel plezier, en dat het leerzaam mag zijn.
Ben nu al benieuwd naar de foto's.

Groetjes,
Adri
casev
Aangekomen in new delhi, eerste indruk: als al deze mensen toch eens een westers consumptiepatroon gaan aanhouden, zit het voorlopig wel goed met onze afzet kansen.... Maar kort gezegd: wat een mierenhoop van mensen, bizar!

Morgen ochtend op bezoek bij de nederlandse ambassade.
George
Het lijkt er op dat die mensen daar steeds welvarender worden. BMW verkoopt er bijv. steeds meer auto's. Dus wat dat betreft zitten daar misschien wel nieuwe consumenten van onze landbouwprodukten.
Veel plezier nog.
+2
gezienus
Zijn dat de echte George of is hét replica uit China
Maar jij beweert dus als je BMW rijd dat je welvaart hebt
casev

Bron: Twitter

Ps, er rijden hier ook wel nieuwe westerse autos rond, maar in deze verkeers chaos, word een auto snel oud.......
George
@gezienus
Hier zegt dat niks en rijdt ergenoeg arm klootjesvolk in rond 😄 maar daar denk ik wel. Het is toch een duurder merk en zal toch betaald moeten worden.
gezienus
@George
inport export btw iedereen heeft ook zo zijn condities
voor dit geld krijgen juilie hem niet in nederland
meinauto.de/bmw/neuwagen/…
gezienus
Ambassade ambassade

Morgen een goede indruk achter laten mischien ligen jouw kansen wel daar net áls willie
jan 1
Hij probeert zich te verstoppen achter die tjikkies maar met zo,n zonnebril valt dat niet mee natuurlijk 😉
casev
Bedankt voor de foto`s Co, je was me net voor. Ja jan, dat met die zonnebril kan wel eens kloppen 😄

Het was een erg intressante reis. Gezellig, veel gezien en geleerd. Het is niet makkelijk om zo`n land met 1300 miljoen mensen te besturen.

De landbouw is er grotendeels kleinschalig, met name omdat 1 persoon max 3ha. Land op zijn naam mag hebben. Er word vanuit de overheid flink geinvesteerd in subsidies en projecten in de Landbouw. Met name om het platteland leefbaar te houden, omdat de steden al overvol zijn.

Koeien lopen er overal, echt Overal. Een drukke rotonde, vol toeterende auto`s, maar wel `n vrolijk herkauwende koe, die niet op of omkijkt...

Melkprijs ligt er rond de 30cent. Omdat het meeste voer gekocht moet worden, is dit eigenlijk niet genoeg. Koeien mogen er niet geslacht worden, dus omzet en aanwas is ook een grote kostenpost. Daarom is ook de helft van de melkproductie van Buffels, die wel geslacht mogen worden.
De melkprijs, werd er vooral bepaald door ingrijpen van de overheid, net als bij veel andere producten zoals rijst, suiker, en graan. We kregen niet echt een duidelijk beeld hoe dat systeem in de zuivel precies werkte.

We spraken diverse enthausiaste mensen, vol energie en leergierigheid. Maar daarboven vaak corrupte, op betere baantjes beluste mensen, waardoor veel initiatief in de kiem gesmoord word.

De grootste verbazing was er voor de akkerbouwers in de groep. Swereld grootste pootgoedteler in de provincie Punjab (aan de grens met pakistan), 2000 hectare pootgoed, op akkertjes van 1 ha, teelde zijn pootgoed jaarrond, 2x per jaar op de zelfde grond. Niks wisselteelt. De schone lucht uit de himalaya, en zomerse temperaturen van 50 graden waren zijn verklaring, waardoor dit mogelijk was. En wij in Nederland maar denken dat we de beste zijn........

India, `n land met veel mogelijkheden, en een mooie toekomst. Maar nog zoveel te verbeteren! Wat ons het meeste stoorde was de rommel, de gigantische teringbende. Plastic overal, echt OVERAL. Het platteland was vaak net zo vies als de stad. Dat zet je toch aan het denken, wanneer je zelf je afval staat te scheiden in glas, papier, groen, grijs, plastic.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's india , landbouwbeurs , boerderij , prikbord , najk en studiereis geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
6