Deense Jersey populatie groeit

Het Deense Jersey ras is ten opzichte van vorig boekjaar met 2599 stuks in omvang gegroeid naar in totaal 68.044 dieren. De zuivere Holstein populatie verminderde met bijna 1000 koeien en het aantal kruisingsdieren groeide met 1982 stuks naar 39.304 in totaal.

Deel dit topic

Reacties

noordhollander
Hoe zou dat toch komen?
dat is het gevolg van het slechte fokbeleid van jarenlang
van het deense zwartbontstamboek
Noorman64
Jerseyveehouders zijn vaak groeiers in DK en hebben gemiddeld grote veestapels. Het zijn efficiente koetjes die gemiddeld genomen arbeidsvriendelijk zijn. Zeer goed klauw en beenwerk. Heb zelf Holsteins. Ook al geven ze per jaar minder kg vet en eiwit moet je niet vergeten dat je in dezelfde stal 10% meer kan huisvesten. Zonder vetquetering wordt het beestje misschien nog interessanter.
+1
paul1
Hoe zit het met omzet en aanwas, en waar laten ze hun stiertjes ?
Noorman64
Hier geeft gesexed sperma grote voordelen, maar dit is inderdaad een zwak punt. Was bij een veehouder met 350 jerseys die zijn buurman erbij had gekocht met 65 holsteins. Hij zij dat hij drukker was met de 65 holsteins als met de 350 jerseys met klauwbekappen, inseminereren etc.
Grasbaal
In Californië hadden we ook een paar Jersey bedrijven bezocht. Bij Holsteins topfokker van Exel noemde ze de Jersey's licht spottend schort cows maar werden ze geroemd om hun karaktereigenschappen en de productie van duurdere melk die naar een gespecialiseerde kaasmakerij ging.


« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , jersey , holstein en dieren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
2