Zonnecellendak vervangt asbest golfplaten

Mooie ontwikkeling, dat is 3 vliegen in een klap:

Someren - SCX Solar maakt met zijn Soloroof een vervangend product voor asbest dakplaten. Het alternatief bestaat uit zonnecellen die al dan niet zijn geïsoleerd aan de onderkant.

De leverancier uit Someren verwacht binnenkort een patent te krijgen voor de bevestiging die de Soloroof op de dakspanten fixeert. Het systeem is inmiddels verwerkt in een proefproject in Nederweert en in Nuenen. In de eerste toepassing is de Soloroof niet, en in de tweede wel geïsoleerd aan de onderkant. De dakbedekking is gemaakt uit standaard zonnepanelen van 1650 bij 1000 millimeter. Zo’n paneel levert gemiddeld 220 kilowattuur per jaar. Inclusief alle toebehoren weegt een vierkante meter Soloroof 5 kilo.

Meer: cobouw.nl/nieuws/algemeen/… en scx-solar.com/NL/referenties/…

cobouw.nl/binaries/content/…

Deel dit topic

Reacties

+1
George
Is denk ik een prachtige oplossing.
+1
Boerenverstand
Nu nog teruglevering aan het net mogelijk maken...en dan al die daken omtransformeren ...veehouderij binnen no-time weer een sterker en groener imago!
Grasbaal
Zolang de "kale" stroom maar een paar centen opbrengst is het niet rendabel om hierin te investeren. Er komt regelgeving om het mogelijk te maken om een dak te delen met bijvoorbeeld je buren.

Bij ons in de regio is al een bedrijf bezig om alle platte daken van (grote) bedrijven op bedrijfsterreinen te bundelen en deze vol te zetten met zonnepanelen: zonenergie.nu/
m uut m
Je kunt er niet vanuit gaan dat je de stroom kan leveren. Er zijn regio's waar ze niet meer afnemen.
Coen
@m uut m , de groene stroom komt al voor niets vanuit Dld naar NL, er is een overschot aan stroomproductie
asbest
Asbestinventarisaties worden met een ledenvoordeel door LTO aangeboden vanaf € 350,00. Oosten Project Management biedt al SC-540 gecertificeerde asbestinventarisaties aan vanaf € 180,00 en dat is nog buiten de 10% korting die geldt tot 31 december 2015. Een asbestinventarisatie is de start voor de subsidieaanvraag voor het vervangen van asbesthoudende daken.
Neem vrijblijvend contact op: 0518-764050 of kijk op www.oostenpm.nl
De eerste winst is zo al snel gemaakt
HFfan
Zal wel duur zijn, en kosten van asbest afhalen blijven. Lang genoeg wachten, is over 6-7 jaar zo goed als gratis.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's asbest , vliegen , zonnepanelen , zonneenergie , solar en dakplaten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
24