BouMatic Robotics mikt ook op rotor robot

Op EuroTier presenteert BouMaticRobotics haar nieuwe MR-D1 dubbelbox melkrobot. Maar de onderneming maakt er geen geheim van dat automatisch melken in de draaimelkstal de volgende stap is. Op haar stand in hal 27 draait nu al een sprayrobot in buitenmelker-opstelling.

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Natuurlijk willen alle merken hieraan ook meedoen maar met automatisch melken in de draaimelkstal verhoog je wel de kosten en je bent veel meer afhankelijk van de techniek. Maar je hebt geen voordeel van de management voordelen die te halen zijn met de individuele robots die veel meer meten en weten.
dorpsrandhoeve
Heel veel koeien melken op hele grote bedrijven begint hier en daar alleen nog maar te lijken op dom aanhangwerk. Als je dat kunt automatiseren dan kun je (vooral bij buitenmelkers) veel schouder en nekleed voorkomen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , melken , melkrobot , melkstal , boumatic , draaimelkstal en eurotier geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
1