Minder antibiotica gebruikt in veehouderij

Het ziet er naar uit dat het streven van het kabinet om het antibioticagebruik in de veehouderij te halveren dit jaar al wordt gehaald. Dat blijkt dinsdag uit cijfers die onderzoeksinstituut LEI Wageningen UR dinsdag naar buiten bracht.

Lees meer »

Nieuwsbot

Reacties

dehandigesmeerlap
Gelukkig kunnen koeien en kalveren die wat mankeren gelijk bij Rendac de bak in omdat je middelen onthouden worden(nuchter kalf -> E coli-> geen Baytril -> Rendac)

Langleve deze corrupte samenleving die wel het heeft over maatschappelijk verantwoord ondernemen,maar zelf dieren mishandeling in de hand werkt!
fendt-412
En toch is de levensproductie bij melkvee afgelopen jaar weer gestegen.

melkvee.nl/nieuws/2323/…

Laatst ben ik bij een jaarlijkse bijeenkomst van de veeartsen geweest. Zij zagen niet dat er meer koeien gedwongen afgevoerd werden. Ook met kalveren verslechterde het niet, exacte cijfers weet ik niet meer. Is wel een DAP die aardig op de zaken vooruit loopt, algemene indruk was dat het wegnemen van de 3e generatie antibiotica relatief eenvoudig ging. Alleen jammer dat de melk nu niet meer de tank in mag.
Het wordt er in ieder geval niet eenvoudig op om managmentfouten weg te poetsen.
« Terug naar discussielijst

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden veehouderij , wageningen-ur en antibiotica geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!