Ook de Vlaamse melkveehouderij gaat voor een sterke uitbreiding

In België hebben ze er ook zin in:

De Vlaamse melkveehouders plannen tegen 2018 een netto groei van 30% tegenover de huidige melkproductie.

Dat blijkt uit de resultaten van een grootschalig onderzoek naar toekomstplannen van de melkveehouderij in Vlaanderen, na de afschaffing van de melkquotaregeling in 2015, die woensdag 7 november door Vlaams minister-president Peeters werden bekendgemaakt.

In totaal hebben 1.150 landbouwers, of 22% van het totaal aantal melkveehouders in Vlaanderen, de enquête teruggestuurd. Ook bij de andere sectoren in de zuivelketen werd nagegaan hoe zij de toekomstige ontwikkelingen zien. De resultaten van de studie zijn op zijn minst opmerkelijk te noemen.

Meer: landbouwleven.be/nl/article/…

Deel dit topic

Reacties

jvt
Heb ernstige twijfels over de resultaten. Er kan al jaren zonder quotum gemolken worden in Vlaanderen, maar er zijn maar een beperkt aantal bedrijven die hier op inspringen. Waarom na 2015 dan wel en nu niet??
casev
Hoezo jvt? Ik weet niet beter dan dat er in elke bedrijfsreportage van een vlaams bedrijf staat dat uitbreiden in quotum zo moeilijk is?

Is er daar trouwens een gescheiden quotum met walonie?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , melkproductie , melkveehouders , zuivelketen , belgie en vlaanderen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0