Pas op voor hoog P gehalte graskuil

De fosforgehalten van de graskuilen van het voorjaar 2012 zijn hoger dan in de voorgaande jaren. Zonder aanpassing van het (krachtvoer)rantsoen leidt dit tot een lagere fosforbenutting door de veestapel. Koeien & Kansen-adviseur Barend Meerkerk adviseert daarom om voor de komende stalperiode goed te letten op het fosforgehalte in de graskuil.
 

Deel dit topic

Reacties

beemster5
Gezien het tegenvallende eiwitgehalte in veel kuilen zal het niet meevallen om eiwit- en fosfor-armer krachtvoer te gaan gebruiken en toch de melk eronder te houden.
Als de fosforbenutting lager is, wordt het fosfaatgehalte in de mest hoger : een goede start voor het volgende groeiseizoen !

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , rantsoen , graskuil en 2012 geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0