Bonda neemt nieuwe fabriek voor vochtrijk rundveemengvoer in gebruik

Dat kan dus veel kosten van een voermengwagen besparen, wie heeft er al ervaring mee?:

Bonda, onderdeel van Agrifirm, heeft in ’s-Hertogenbosch een nieuwe fabriek voor vochtrijk rundveemengvoer in gebruik genomen. De techniek die er wordt toegepast is door Bonda in eigen beheer ontwikkeld. Het bedrijf produceert er onder de naam Proti+ een eiwitrijk vochtrijk mengvoer en met Gluco+ wordt een energierijk vochtrijk mengvoer geproduceerd. De twee producten worden stapelbaar en inkuilbaar afgeleverd. De mengsels van bijproducten zijn het gehele jaar leverbaar.
bonda.nl/typo3temp/pics/…
Het eiwitrijke product Proti+ heeft een droge stofgehalte van 31% met 1060 VEM en 22,1% ruw eiwit per kilo droge stof. Gluco+ wordt geleverd met 24% droge stof en 1005 VEM en 18,3% ruw eiwit in de droge stof. In de nieuwe fabriek in Den Bosch kan op jaarbasis 200.000 ton van deze voeders worden geproduceerd.

Meer info over de producten: bonda.nl/rundvee/vochtrijk-mengvoer.html/

Deel dit topic

Reacties

huub
Een klant van mij voert proti+, het lijkt er op dat de koeien toch snelle energie tekort komen, zou het kunnen dat de suikers in de proti+ tijdens het inkuilproces verloren gaan?
josl
Huub, neem een monster van het ingekuilde product laat het analyseren en zet het op prikbord!
Ik heb grainpro+ gevoerd van van Triest. Vergelijkbaar product. Gaat prima, wel met een mengwagen voeren want het is te pittig en plakkerig om ongemengd te voeren.Maar doe het nu toch weer zonder, zie weinig toegevoegde waarde, daarvoor moet de voederwaardeprijs toch wel max 80% zijn. Door de extra bewerkingen gaan deze producten toch kort naar de 100% toe.
huub
De voederwaarde van proti+ lijkt me een berekende waarde. Dat de praktijk anders is laat dit onderzoek zien; veeteelt.nl/artikel/2007/…
josl
Ja, daarom ook monster nemen van ingekuild product huub!
Trouwens, bij grainpro+ zal dit ook gewoon berekend zijn.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mengwagen , voermengwagen , voer , agrifirm , eiwit , mengvoer , sparen , rundveemengvoer , eiwitrijk , energierijk , bonda en bijproducten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
7