Kengetal interne rentevoet is hét sleutelwoord

WUR: Investering toetsen op rendement

Als melkveehouders het goed doen, wordt de 'interne rentevoet' voor melkveehouders, banken en accountants de komende jaren hét sleutelwoord in de beoordeling van investeringen op rendement.


Dat stelt onderzoeker Jelle Zijlstra van Wageningen UR (WUR) na aanleiding van het pas gepresenteerde rapport ‘Beter zicht op rendement van investeringen'.

'De huidige kengetallen in Nederland leggen veel nadruk op financiële haalbaarheid, maar weinig op rendement. Dat moet anders', zegt Zijlstra. Harm Holman en Jacob Mulder, namens respectievelijk EDF en LTO leden van de stuurgroep die het onderzoek begeleidt, vinden het bittere noodzaak om daar snel verandering in te brengen. 'Anders gaan veel melkveebedrijven de komende jaren hard onderuit', waarschuwt Holman.

Meer: nieuweoogst.nu

Deel dit topic

Reacties

Coen
Ook in dit rapport wordt in de becijferingen nergens gerekend met afschrijvingen 😞
bij beoordeling van rendement op investering dien je daar volgens mij wel rekening mee te houden 😄
winst is cash flow minus afschrijvingen 😄
rendement is volgens mij winst minus totale prive uitgaven 😄

de NL-melkveehouderij is de afgelopen jaren (groten)deels kapot gefinancierd omdat binnen veel bedrijven de aflossingen veel lager waren dan de som van aflossingen + vervangingsinvesteringen
pieta
Klopt wel Coen, maar wat te doen met hogere afschrijving dan waardevermindering en met de "eventuele" waardeverandering van cultuurgrond.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , investering , wageningen-ur , melkveehouders , doc , rendement , edf , kengetal , kengetallen en interne rentevoet geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0