Ierland wordt gezien als het nieuwe Nieuw-Zeeland

Om daarnaartoe te emigreren is het een stuk dichterbij als Nieuw-Zeeland. Maar volgens mij zitten er nu nog vrijwel geen Nederlanders?:

Vooralsnog lijkt de groei van de melkproductie binnen de EU na 2015 beperkt te blijven. De enige uitzondering hierop vormt Ierland, waar een explosieve toename voorzien wordt en het land zelfs op het EDA congres betiteld werd als het nieuwe Nieuw-Zeeland.

Lars Hoelgard, consultant en voormalig adjunct-directeur landbouw bij de Europese Commissie, zegt dat Ierland, welke hij omschrijft als het nieuwe Nieuw-Zeeland, na 2015 35 procent meer melk gaat produceren. De Ierse regering gaat in het rapport 'Food Harvest 2020' zelfs uit van een nog hogere stijging en voorziet een plus van 50 procent.

Meer: boerenbusiness.nl/viewitem/?itemid=10809153…

Deel dit topic

Reacties

-1
casev
Groeiseizoen van 10 maanden, voldoende `jonge` boeren, veel extensieve grond, en een flinke drang om te groeien. Tja, ik denk ook dat die 50% er wel gaat komen! Overigens ligt de grondprijs al rond de 30.000/ha dus niet meer intressant voor de hollandse emigrant.....
hans m
Vergeet niet dat Ierland een lappen deken van perceeltjes is, allemaal omheind met struiken en stapels stenen;is allemaal beschermt natuur.Nauwelijks stallen (ook niet nodig bij zo'n bedrijfsvoering)
Een 50 % hogere productie moet toch komen van aangekocht krachtvoer; waarvoor geen voerplaats is!Dus die lage kostprijs per kg. melk verandert ook.Wel wordt nu veel grond gebruikt voor vleesvee, waar dus melkvee in de plaats kan komen; moet de boer dit wel willen.
aldert
Ik kreeg vorige week 4 Ieren op bezoek,ze waren op zoek naar een boerderij in Frankrijk!Ik vertelde hun het bovenstaande verhaal,en weet je wat hun reactie was ? :we hebben al 4 jaar geen zomer gehad(ze zagen er uit als albinos ),we kunnen geen krachtvoer of mais telen dus waar moet al die melk dan vandaan komen?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , melk , ierland , melkproductie , nieuwzeeland , emigreren , europese commissie en europese unie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
1