Tochtige koe vraagt om stier per sms

Wie zal dit speelgoed in Nederland gaan verkopen?

Als Bella, een van de koeien van de Zwitserse boer Christian Ösch, tochtig is, stuurt ze de boer een sms'je met het verzoek de stier langs te brengen.
z24.nl/multimedia/dynamic/…
Meestal wordt het kunstmatige inseminatie, maar in ieder geval komt de hulp op het juiste moment. Ösch is een van de boeren die meedoen aan een proef om de effectiviteit te meten van een apparaat dat boeren waarschuwt als hun koeien tochtig zijn. Als dat het geval is, stuurt het apparaatje een sms'je naar de telefoon van de boer.

Voor de sms'jes wordt betaald met een simkaart. De hele set gaat ruim 1.000 euro kosten. Sommige boeren reageren terughoudend. Het beste is je koeien zelf in het oog te houden, zeggen ze.

Meer: volkskrant.nl/vk/nl/… en z24.nl/bijzaken/artikel_383638.z24/…

Deel dit topic

Grasbaal

Reacties

gg
Meestal wordt het de kunstmatige insemineermachine, Was eerder benieuwd naar hoe zo,n apparaat er uit zag. Maar misschien is dat de volgende reportage in de Volkskrant.
de hoef
krijg van mn vrouw ook altijd bericht als ik moet komen
Klaas173
Om te komen eten als het etenstijd is ?
de hoef
onder weg honger krijgen thuis eten
kaas
de oorsens van agis stuurt ook sms als koe tochtig is
cs-agrar
Volgesn mij kan Ovalert dit ook, in combi met SAP ook direkt de sierkeuze bepaald
jan w
Wat moet je dan met het sap.
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , koeien , koe , stier , inseminatie , boer , sms en tochtig geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!