Infectie bij inseminatie tegengaan (video)

In Noord-Amerika is het gebruik van speciale inseminatiepipetten die baarmoederontsteking tegengaan schering en inslag. In Nederland introduceerde Maarten van der Snel uit Klarenbeek (Gld.) de Dairy Point inseminatiehuls. In deze video laat hij zien hoe het precies werkt.

Deel dit topic

Reacties

kaas
Dit kan je ook bereiken met die plastic beschermhulzen zit op rolletje als je pipet in de baar moedermond hebt prik je de pistolet er door heen is vast veel goed koper hier is dus iemand die het wiel opnieuw wil uit vinden
Frans1
Inderdaad,dit gebeurde jaren geleden al met een hoesje,precies hetzelfde resultaat
Farmer_
Die pipets werken wel een stuk makkelijker dan die hoesjes.
casev
@Farmer_
Als ik dat zo zie, kan je ze ook vaker dan 1x gebruiken?
Farmer_
@casev
We gebruikten ze maar 1x, waren niet zo duur daar.
+2
quick
Hallo kaas en frans1, klopt inderdaad maar het nadeel daarvan is dat 1 op de 3 hoesjes al stuk gaan voordat je in de cervix bent waardoor je onnodig nog meer vuil naar voren sleept. dat ding zorgt er wel voor dat je minder bacterien in de schone baarmoeder brengt.
kaas
Dat valt wel mee dat ze stuk gaan
ROORDA J
Wij gebruiken voor het afvegen gevouwen papieren.Door die nog maals dubbel te vouwen en in V vorm tussen de lippen te drukken kun je je pipet gemakkelijk en schoon in brengen. bij een gescheurde aanus die in de kling uit komt en de schede erg vevuild zou en dergelijke 2e huls wel uitkomst bieden.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's amerika , inseminatie , dairy en baarmoederontsteking geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
1