Eerste mobiele melkrobot in de praktijk

Ik hoop voor de Fam. Groeneveld dat de oudijzerrovers niet door hebben dat er een goudmijn onbeheerd in het land staat:

Vandaag in de nieuwe Veeteelt:

Herbert en Jacqueline Groeneveld in het Gelderse Well melken als eerste melkveehouders in Nederland met een zelf ontworpen mobiele melkrobot.

veeteelt.nl/sites/default/…
De mobiele melkrobot staat sinds mei 2012 op natuurgronden in de uiterwaarden van de Maas. De robot is geïnstalleerd in een legergroene container, waarin onder andere ook de melktank, de koelinstallatie, de krachtvoeropslag en een computer met internet aanwezig is.

Zelf ontworpen
Groeneveld is zelf de bedenker en ontwerper van de robot, die werd ontwikkeld in samenwerking met DeLaval. Aanleiding voor het ontwerp is de ongunstige verkaveling van het biologische melkveebedrijf van Groeneveld. De weidekavels liggen namelijk één kilometer van het bedrijf.

De mobiele melkrobot kan na bevoorrading drie dagen zelfstandig de vijftig koeien van Groeneveld melken. De robot wordt ’s winters verplaatst naar de stal.

Bron: veeteelt.nl/nieuws/melkwinning/…

Deel dit topic

Reacties

de hoef
Ook niet de beste zomer om te beginnen mee al die regen
MBTrac1100
Juist de laatste maanden waren heel droog
de hoef
Kijk is na buiten dan
MBTrac1100
@de hoef
ik heb dat even geturfd, maar ik heb dit jaar maar 6 keer de koeien met paraplu uit het land moeten halen, ( lopen vanaf 20 april buiten tot en met nu. in mijn beleving is het dan vrij droog, was vorig jaar wel anders.....
de hoef
@MBTrac1100
bekijk de poten van de koeien effe ,wel mooie melkkoeien voor een bio boer
cs-agrar
Hygiene rond melken????
casev
Hier in de omgeving staan nog diverse doorloop melkstallen in het land. Een continue strijd tegen de bagger, maar als ik het zo zie, is dat bij een mobiele robot nog ietsjes erger......

Ik denk dat ze qua kosten beter `n beter stal hadden kunnen bouwen.....
de hoef
Mag waarschijnlijk niet in een natuurgebied
-1
oldhuus
Stromend water, elektriciteit, gas?
MBTrac1100
Gas is niet nodig, de rest wel. hoe dat opgelost wordt ben ik wel benieuwd naar ja. 😛
gezienus
Zonnepaneelen met speiger
de hoef
Hij molk eerst mee een agregaat nu heeft ie een paar stroom kasten in het land staan en water en brok brengt ie
the Visionair
Volgens mij heeft SAC al jaren een mobiele melkrobot standaard in haar leverings programma en hebben ze er in DK een stuk of 3 draaien. Zelfs hebben ze een compleet nieuw concept voor deze oplossing bedacht.
Dus de eerste is het zeker niet, in Nederland hebben we overigens ook de proef gehad met het rups voertuig van Franck Lenssink.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , melken , melkrobot , melktank , delaval , melkveehouders , melkveebedrijf , goudmijn , 2012 , mobiele melkrobot en verkaveling geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
5