Wereldwijd meer maïs dan verwacht

De maïsnoteringen dalen deze week verder op de internationale markten. Dat komt door de redelijke oogstverwachtingen voor maïs in onder meer Zuid-Amerika en de hogere voorraden in de Verenigde Staten.

Uit het rapport met de oogstverwachting voor granen van het Amerikaanse landbouwministerie USDA blijkt dat de opbrengsten van maïs meevallen ten opzichte van eerdere berichten.

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Ik verwacht als de oogst hier echt begint dalende snijmais prijzen. Er staat genoeg en veehouders zullen door hun krappe bankrekening precies op maat kopen en niet zomaar 100 ton extra laten komen.
George
Het zal dan plaatselijk anders zijn maar ik zie de maisprijzen echt niet dalen. Er is op Matif Parijs €6 per ton van de prijs af maar dat is eigenlijk ieder jaar zo. Tijdens de oogst dalen ieder jaar de prijzen waarna ze weer oplopen. Rusland overweegt volgens Boerenbusiness nu toch een exportverbod en kijk dan maar eens wat de graan en maisprijzen doen. Nieuwe Oogst is de enige die het over lagere maisprijzen heeft.
+1
jg
Japan gaat de invoer van o.a. tarwe verdriedubbelen, zie tevens, in Nieuweoogst de visie van de banken op de grondstoffen markt: verdere stijging is zeker. Veehouderij zal hier aan moeten wennen. Gemengd bedrijf met voldoende ruimte voor melkproduktie tegen lage vaste kosten en de mogelijkheid tot akkerbouw zal zeer rendabel worden.
George
@jg
Inderdaad de prijzen dalen niet en ook over komend jaar kun je verwachten dat (kracht)voer duur blijft.Er is maar 1 oplossing en dat is dat de melk- en vleesprijzen struktureel meestijgen.
+2
jg
Grasbaal, Helma vd Pol op boerenbusiness beweert het tegenovergestelde.. Zij geeft aan dat op vele plaatsen de maisoogst juist tegen valt. Waar ik wel in geloof is dat melkveehouders de laatste tonnen niet kopen en juist slachtkoeien afvoeren. Iedere kg ds snijmais vraagt 0,3 kg eiwitconcentraat. Van de melkproduktie komende winter hoef je op basis van minder mais en meer graskuil 2012 niet al te hoge verwachtingen te hebben.
mlkvhoudr
Oftewel er uit met die guste koeien, dat is de enigste logische strategie op het moment
pieta
Jij zult wel minder gaan melken. Doe je elke koe die afgekalft heeft weg?
mlkvhoudr
mlkvhoudr
@mlkvhoudr

Alleen niet direct pieta 😉 maar dat is ook niet de basis van waar ik voor pleit.

De basis is nu juist doe de guste koeien iets eerder weg dan dat je normaal zou doen en mijn pleidooi gaat er juist niet over om massaal minder te gaan melken.

In 1 van de eerste topics die ik over dit onderwerp type heb ik dat ook duidelijk aangegeven naar mijn idee.

Je leest nu toch ook al veel verhalen/topics waaruit blijkt dat men de koeien al eerder aanbied voor de slacht
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@jg: Van de melkproduktie komende winter hoef je op basis van minder mais en meer graskuil 2012 niet al te hoge verwachtingen te hebben.

Pardon?! Daar zul je nog wel achter komen. Menigeen voert mais uit gewoonte, maar ook van graskuil geven koeien gewoon witte melk...
jg
Ok. Mijn gedachte is dat de energiewaarde, uitgedrukt in Vem ,van snijmais ca 100 vem hoger is dan de graskuilen van 2012
boerontour
Je hoeft geen geleerde te zijn om te zien dat de mais bij lange de kwaliteit niet haalt van andere jaren, grote delen van nl slecht kolfvulling en een magere plant
de hoef
Gisteren mais gehakseld zeer goede opbrengst paste niet in de kuil ,de rest ccm [word hier verkocht boven de 2000]

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's amerika en snijmais geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
3
TREFWOORDEN