Frustratie over bio-melkprijs groot, leden FrieslandCampina dreigen op te stappen

20 september wordt een belangrijke dag voor de 140 bio-melkveehouders van FrieslandCampina. Dan gaat het concern uitleggen welke prijssystematiek ze gaan hanteren per januari 2013 en doen ze een definitief voorstel voor 2012.

Omdat het te lang duurt verwacht de Natuurweide dat er een flink aantal melkveehouders op zullen stappen en lid worden van EkoHolland Melk op Maat. De frustratie over een niet faire prijs voor een fantastisch product, waar de Nederlandse samenleving om vraagt, is te groot.

Op de ledenvergadering van de Natuurweide, 10 september jongstleden, stelden de FrieslandCampina -leden dat ze te lang aan het lijntje gehouden worden. Er moet snel duidelijkheid komen over de prijs voor 2012 en over de systematiek voor 2013. Als FrieslandCampina-leden willen vertrekken moet dat voor 1 oktober gebeuren. EkoHolland heeft een groot tekort aan melk en zoekt nieuwe leden. Hopelijk is het voorstel dat FC op 20 september presenteert acceptabel voor haar leden. De Natuurweide verwacht dat echter niet en denkt dat een aantal FrieslandCampina -leden hun lidmaatschap opzeggen.

Zie voor meer over het conflict de site van De Natuurweide: denatuurweide.nl/nw/…

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , frieslandcampina , melkprijs , campina , weide , biologisch , melkveehouders en 2012 geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0