5

Wie gaat straks de door de opstallers veroorzaakte imagoschade betalen?

Convenant of geen convenant, het wordt er niet makkelijker op om binnenmelk te vermarkten. In tegenstelling tot wat vaak beweerd wordt, is binnenmelk ook in de Aziatische markt een hot onderwerp. De coöperatievoorzitters en de Jan van Weperens van deze wereld zouden zich moeten realiseren dat imagoschade door opstallen niet alleen in de kaasmarkt optreedt.

De melkveesector haalt via mest- en ammoniakwetgeving nogal wat tegemoetkomingen binnen. Zo hoeven ze geen emissiearme stallen te bouwen, is er derogatie, enzovoort. Frits van der Schans van Centrum voor Landbouw en Milieu berekent deze 'voordeeltjes' tezamen op 400 miljoen euro. "Wie gaat straks die door de opstallers veroorzaakte imagoschade betalen?", vraagt hij zich af.

Lees hier de complete column van Jan Spaans

Deel dit topic

Reacties

Als men de weiders maar genoeg gaat betalen is er nergens een probleem.
De stelling wordt zo gesteld dat er goed en kwaad is, of zwart of wit. Duidelijkheid en transperantie naar consument lijkt mij les 1 uit de intensieve veehouderij in plaats naar elkaar te wijzen binnen 1 sector
Je moet ook durven om de consument een goede uitleg te geven over het hoe en het waarom je bepaalde dingen zo doet. Dan kunnen ze er zelf een mening over vormen. Nu worden er bij de consument dingen aangepraat.
Hoe ik over Frits van der Schans denk heb ik al eerder opgeschreven. dus elke link daar naar toe is ook even waardeloos.

verder word Azie genoemd maar verder word nergens onderbouwd dat het daar ook een discussie zou zijn.

verder zijn imago en milieu tegenpolen op gebied van melkveehouderij. vinden overigens de columnisten niet leuk om te lezen en scoort niet

verder zijn er steeds meer organisaties(zelfs het WUR) die zeggen dat de landbouw intensiever moet om voedselschaarste te voorkomen.

ben wel benieuw hoe ze in Azie over imago denken als dat tegelijk betekend dat ze voor de lange termijn minder of geen voedselzekerheid hebben.

ps eigenlijk is het het bestte om dit soort mensen gewoon te negeren maar kon het deze keer nog niet laten en vergeet niet dat imagoschade word veroorzaakt dat columns zoals die van Spaan en v.d. Schans dus kunnen wij een eventuele rekening het bestte bij hun neerleggen
Bij beweiding heb je 35 % minder productie van je gras, dus je hebt weer meer grond nodig. enz. enz....

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , melk , derogatie , milieu , stallen , binnenmelk , kaasmarkt , frits van der schans en europese unie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0