Kassa kritisch over Caring Dairy (video)

In het consumentenprogramma Kassa van de Vara mag duurzaamheidsmanager Catharinus Wierda het Caring Dairy programma van Cono Kaasmakers verdedigen. Niet iedere veehouder hoeft aan dezelfde eisen te voldoen, als het maar een proces is waarbij voortdurend verbetering plaatsvindt (start video vanaf 6.50 minuten).

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Hier een link direct naar het betreffende fragment, iedere Cono melkveehouder weet wat het logo inhoud maar de meeste consumenten kopen de Beemsterkaas omdat ie gewoon heel lekker is.
noordhollander
Dat kassa niet weet wat caring dairy betekent is jammer alleen die tendentieuze berichtgeving door dit te vergelijken met zelfbedachte stikkers of stempels op verpakking slaat werkelijk nergens op vooral na de uitleg van wierda van cono ik denk dat kassa maar eens bij cono een broodje beemsterkaas moet gaan proeven
cs-agrar
Er wordt eigenlijk heel snel over alles heen gepraat. Bijv het een keurmerk in de winkel. Wierda geeft eerder aan dat er open kaart gespeeld wordt over wat Caring Dairy inhoudt, de info is te vinden op de site. Vervolgens zegt een van de dame's dat zal dan wel, maar wat kan de consument daarmee als hij/zij in de winkel voor het schap staat, maw, caring dairy is zonder de achtergrondinfo voor de consument nutteloos.
Nu vraag ik mij af, zou die zelfde consument bij andere "keurmerken" wel exact weten wat het keurmerk inhoudt? En wat is daar op dat moment dan het nut van?
Moeilijke kwestie.
Wierda kreeg niet echt uitgelegd wat Caring Dairy inhoud, probeerde het wel maar de dames leken er niet echt oor voor te hebben, er meer over uit om het de grond in te trappen.
mlkvhoudr
Zie jij mensen in de supermarkt dan met zo'n app in de weer, dat is ook gewoon interessant doen van die mevrouw met haar app

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's cono , beemsterkaas , dairy , cono kaasmakers en caring dairy geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
3