Boeren gaan samen actie voeren bij hoofdkantoor Albert Heijn

Vanmiddag weer nieuwe acties in Zaandam, ben zeer benieuwd naar de opkomst:

ZAANDAM - Verschillende bonden voor voedselproducenten gaan vrijdagmiddag actie voeren voor het hoofdkantoor van Albert Heijn. Dat maakten de bonden vrijdag bekend. Ze protesteren tegen de kortingseis van 2 procent, die de winkelketen bij hen neerlegde.

Albert Heijn wil namelijk 2 procentpunt minder betalen voor goederen bij de inkoop daarvan, omdat het concern groter is geworden. De vakbonden voor varkenshouders, akkerbouw, melkveehouders, pluimveehouders, de Dutch Dairymen Board en het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt zijn het daar niet mee eens. "Uiteindelijk krijgen de boeren minder geld. Dat is het pijnpunt'', aldus mede-organisator Wyno Zwanenburg.

Deel dit topic

Reacties

kaas
En wie zal er waarschijnlijk weer ontbreken LTO natuurlijk
cs-agrar
Maat heeft al een brief gestuurd Kaas, welke zich het best laat omschrijven met de woorden: Foei, Albert Heijn
TwitterGrazer
Twitter reacties Albert Jan Maat :

@FNVBondgenoten: Bond solidair met protest boeren tegen #kortingseis #albertheijn. Steun uit alle hoeken voor #LTO , de polder werkt!

Eerste stap #AH 2% niet gezamenlijk maar per bedrijf. Echte salamitactiek, 20 plakken worst blijft worst! Maandag alles van tafel!

#LTO gaat door met steun van #NAJK #NVV #NMV #NAV #FNV #CNV!

Maandag gesprek #LTO en directie #AH over 2%. #LTO reactie op #LTO site.
Grasbaal
Quote:
@cs-agrar: Maat heeft al een brief gestuurd Kaas, welke zich het best laat omschrijven met de woorden: Foei, Albert Heijn

Sieta weet ook dat ze Albert Jan nodig heeft om de klus af te maken
Grasbaal
De prijskorting bij Albert Heijn waartegen boerenvakbonden vrijdagmiddag demonstreren, ligt volgens de NMA niet op haar terrein. Dat is een civielrechtelijke zaak, zegt de woordvoerster. Ze signaleert wel dat er sprake is van een 'flinke concurrentieslag' op de inkoopmarkt, maar gaat ervan uit dat de korting die inkopers van supermarkten bedingen, uiteindelijk worden doorgegeven aan de consument

Meer: boerderij.nl/Home/Nieuws/…
gerrie-hul
Hoezo doorberekenen aan de consument Kijk wat een liter volle melk in de supermarkt kost en wat een melkveehouder ervoor krijgt Dit geld overigens voor alle landbouwproducten en vlees Doorberekenen naar boven zullen ze bedoelen
gerrie-hul
Lees ook de telegraaf van zaterdag blz 27 [ financiele telegraaf]

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's akkerbouw , melkveehouders , voedselproducenten en albert heijn geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1