LTO: AH-kortingseis onacceptabel

In navolging van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond hekelt LTO de kortingseis van supermarktleider Albert Heijn: “Het is een kruideniersmentaliteit van het laagste allooi.” Dat zegt LTO-voorzitter Albert Jan Maat over de kortingseis van 2 procent die Albert Heijn oplegt aan haar leveranciers.

Lees meer »

Deel dit topic

MelkveeNL

Reacties

pieta
Ze berekenen het naar de verkeerde kant door. De consument dient meer te gaan betalen. Allerhande eisen dienen we aan te voldoen en daar hoort eenmaal een bepaalde prijs bij.
wally
Hallo kees romijn graag reactie

ben nog niet vergeten dat er laatst een collum van jou hand was waarin je geen moeite had met het huidige saldo in de melkveehouderij, we konden nog wel wat besparen op krachtvoer.

Je bent beter in rekenen als ik (of je vrouw doet de boekhouding) en ik ben nieuwsgierig hoe je dit gaat rechtpraten
gerrie-hul
Zoals gewoonlijk zal de ophef van lto wel mee vallen Dat is en was in het verleden ook zo Veel roepen en niets doen Heb meer vertrouwen in de vakbonden
jan w
Het blijft bij LTO veelal bij praten en voor de rest doen ze niks.
+5
beemster5
Quote:
@jan w: Het blijft bij LTO veelal bij praten en voor de rest doen ze niks.
Wat wil je dan dat ze gaan doen ? Ze zijn geen partij in de transacties. Het lijkt me belangrijker hoe de zuivelondernemingen hier op reageren. Groot geworden om marktmacht te hebben, laat maar zien dan.........
+1
kaas
geen partij ze zijn belangen behartiger voor de hele sector
beemster5
Quote:
@kaas: geen partij ze zijn belangen behartiger voor de hele sector
ik bedoel geen partij bij de aan- en verkoop, dat zijn zuivelonderneming en AH.
gg
Partij is de consument dus ook wij, dus wij kunnen nu ook onderhandelen bij de kassa van AH pas als alles de kassa is gepasseerd en bij het eind totaal 2% korting beddingen en dan de volle wagen laten staan. moet je zien hoe snel dit van tafel is als we dat met z'n allen doen. kunnen ze alles weer terug scannen en op
de plaats zetten moet je er wel bij vermelden dat er gekoelde producten bij zijn en deze niet boven de 7 graden mogen komen willen ze het weer verkopen.( anders lichten we de voedsel en waren autoriteit in) lijkt mij wel lachen
Zeerserieuzeboer
Laat even duidelijk zijn dat LTO alleen belangenbehartiger is voor de aangesloten leden. Niet voor de freeriders
gg
ben wel lid maar reageer nu als consument/grondstofleverancier daar
zijn we geen lto nmv of ddb of wat dan ook voor nodig. bij de actie die ik schets zijn we gewoon de grondstofleveranciers voor nodig.
je zult maar 2000 of meer karren op een dag terug moeten zetten bij AH. Dan is de strekking in 1 keer duidelijk van wat ze nu bij de leveranciers doen.terwijl het voor de leverancier geen ruk uit maakt of er 2 auto naar AH gaat of 1 om 1 naar een ander. kostprijs blijft het zelfde.
hans van toos
Ja,dat is marktwerking en daar gaat de VVD voor!
Frans1
Dit heeft weinig met marktwerking te maken maar met eenzijdig de contractvoorwaarden wijzigen.Slechte zaak.
Ik verwacht ook niet dat Friesland Campina hier zonder meer mee akkoord gaat.
Ik vraag mij af wat een afnemer nog waard is als de wettelijke betaaltermijn(30 dgn toch?) niet gerespekteerd wordt en als dan ook de leveringsvoorwaarden niet meer nagekomen worden moet je jezelf wel afvragen of je uberhaupt nog wel leveren wilt.
Grasbaal
Quote:
@gg: Partij is de consument dus ook wij, dus wij kunnen nu ook onderhandelen bij de kassa van AH pas als alles de kassa is gepasseerd en bij het eind totaal 2% korting beddingen en dan de volle wagen laten staan. moet je zien hoe snel dit van tafel is als we dat met z'n allen doen

@ggJe wens gaat in vervulling, doe je morgen ook mee??:

Geef jezelf 2% korting bij Albert Heijn

Doe als Albert Heijn, geef jezelf 2% korting. Omdat het kan!

Albert Heijn heeft besloten alle leveranciers 2% te korten, omdat het bedrijf groter wil groeien. Dit gebeurde zonder overleg. Boeren - die toch al weinig verdienen - zijn hiervan de dupe.

Een actie van een marktpartij die teveel macht heeft. Maar wie hebben er nou echt de macht? De consument! Wij geven onszelf 2% korting.

Klik op attending om het woord te verspreiden. Als je mee wil doen, stuur dan YFM een message op Facebook, tijd en plek volgen!

Klik hier voor meer info
Jack Rijlaarsdam
Geweldig, met die jokers 😃

Waar scoor je nu stickerpapier om ze uit te printen?
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , melkveehouders , albert heijn en albert jan maat geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!