Henk Bleker: Er is geen sprake van een structureel dalende melkprijs

Bleker: geen zorg om melksector

De liquiditeitsproblemen in de melkveehouderijsector zijn voor demissionair staatssecretaris Henk Bleker van EL&I geen aanleiding voor actie. Dat schrijft hij in antwoord op Kamervragen van Esmé Wiegman van de ChristenUnie.


Volgens Bleker is geen sprake van een structureel dalende melkprijs. Ook wijst hij erop dat het melksaldo tot en met juli 2012 nog altijd hoger ligt dan het gemiddelde over dezelfde periode in de jaren 2006–2011.

'Zoals verwacht blijkt de prijs de afgelopen jaren meer en vaker te fluctueren door ontwikkelingen op de wereldmarkt. De laatste weken is sprake van een opleving van de prijzen op de wereldmarkt, die naar verwachting in de komende maanden leiden tot stijging van de melkprijzen voor veehouders', schrijft Bleker.

Kostendekkende melkprijs
Verder stelt de staatssecretaris de komende jaren vergelijkbare prijstendensen te verwachten. 'Omdat de kosten tussen melkveebedrijven onderling sterk variëren, zal er niet steeds en niet voor elk bedrijf sprake zijn van een volledig kostendekkende melkprijs.'

auteur Jelle Feenstra

Bron: nieuweoogst.nu/scripts/edoris/…

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , melkprijs , eli , doc , henk bleker , kamervragen , 2012 , wereldmarkt en saldo geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
1