Extra melkgeld verdienen met levensduur

In het nieuwe duurzaamheids programma van zowel de Nederlandse Zuivel Organisatie als cooperatie CONO is de levensduur van het vee een belangrijk onderdeel. Cooperatievoorzitter Klaas Sluis uit Hem (N.H.) hoopt extra melkgeld te beuren dankzij zijn veestapel die een jaar ouder is dan gemiddeld.

Deel dit topic

Reacties

jvt
Prima prestatie, zitten ook al verschillende jaren rond het cijfer levensproduktie, alleen met een lagere leeftijd. Vraag is echter of je extra premie's in moet gaan stellen, want eigenlijk is de melk van de oudere koeien meestal wat minder van kwaliteit dan die van de vaarzen; celgetallen liggen over het algemeen toch wat hoger.
Kortom, niet l*llen over een hogere nichemarkt melkprijs, gewoon zorgen voor een hogere boerenmelkprijs. Hoe is echter de vraag, want de marktbeperking zoals NMV die ziet zie ik ook niet zitten. Prachtig vind ik wel dat ( oud?) bestuurslid van NMV hier juist 800 koeien wil gaan melken...
cs-agrar
Quote:
@jvt: Prachtig vind ik wel dat ( oud?) bestuurslid van NMV hier juist 800 koeien wil gaan melken...

Dat kan ie wel doen, mits ie maar binnen het beperkende gebeuren blijft toch?
Leuk stukje over fam Sluis, de foto's van de excellente koeien hangen daar in allemachtig poster-formaat (2x4mtr??) aan de wand in de stal, wel mooi gezicht, vanaf doorgaande de weg te zien
jan w
Het is niet alleen melkgeld, maar het meeste verdien je aan de lagere opfokkosten.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's zuivel , cono , melkgeld , nederlandse zuivel organisatie en levensduur geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
1