De Nederlandse veehouderij blijft begrensd

Daar is Frits weer:

Namens het CLM reageert Frits van der Schans op de traagheid waarmee de mestverwerking in Nederland van de grond komt.


“Ik verwacht dat met de komst van een nieuw kabinet ook het dierrechtensysteem weer op tafel komt. Ik denk dat de uitkomst zal zijn dat de veestapel begrensd zal blijven.

Het CLM vindt ook dat de mestketen anders moet worden ingericht. De mesthandel zou meer transparant moeten worden en de afnemer leidend. Akkerbouwers zouden maximaal de ruimte moeten krijgen binnen het nieuwe mestbeleid om gebruik te maken van dierlijke mest.

Deel dit topic

Reacties

Eddie v
Wat gaat er gebeuren als Roemer de grootste wordt ???

Groet Eddie
jan 1
Quote:
@Eddie v : Wat gaat er gebeuren als Roemer de grootste wordt ???

Worden we een derde wereldland met onbetaalbare rentes.
Tinus
Quote:
@Eddie v : Wat gaat er gebeuren als Roemer de grootste wordt

Zelfs al staat ie tot de laatste dag op #1 in de peilingen, dan nog geloof ik niet dat de meerderheid daadwerkelijk op hem gaat stemmen.
casev
Zeiden we, althans ik wel, ook van wilders. En zie waar hij staat.

pvv + sp staan nu op ongeveer 50 zetels in de peilingen. en dat zijn niet allemaal laagopgeleiden tokkies.....

Blijkbaar is dus 1/3e van de nederlanders ontevreden, en stemt 'tegen'. Terwijl we het in dit land nog nooit zo goed hebben gehad als nu! De mens is nu eenmaal net een verwent kind: men heeft nooit genoeg, en een stapje terug doen is ooooooooo zo moeilijk.
+1
jvt
Dan zijn we voorlopig nog niet van de crisis af, en hand omhoog houden en niet werken wordt nog aantrekkelijker...
+1
jan w
Het grootste minpunt in het verhaal en het hele gebeuren is dat de overheid de grootste onbetrouwbare partner is die je maar voor kunt stellen. Er moeten duidelijke regels komen voor een langere termijn, waar je met een gerust hart op kunt investeren. Die is er nu niet.
Als het moet is morgen het hele mestprobleem opgelost.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mestbeleid , grond , mestakkoord , mestverwerking , dierenrechten , dierenrecht , frits van der schans en clm geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0