4

Wat is de invloed van sociale relaties op de melkprouctie van een koe?

Waar zouden we zijn zonder de "wetenschap"?:

Wetenschappers van de Universiteit van Exeter zijn van start gegaan met een driejarig experiment dat de invloed van sociale relaties op de gezondheid en de melkproductie van koeien wil onderzoeken. The Telegraph noemt het experiment een soort ‘Facebook voor koeien’.

Het experiment is al begonnen op een melkboerderij in Devon, waar alle koeien met een speciale halsband zijn uitgerust. Deze halsbanden zullen, in combinatie met actieve observatie, de sociale relaties tussen de koeien in kaart brengen.

De band tussen de gezondheidstoestand van koeien en de hoeveelheid melk die ze produceren is al geruime tijd het onderwerp van wetenschappelijk onderzoek. Nu wordt deze relatie verder uitgebreid door te bestuderen wat voor rol sociale relaties binnenin de kudde spelen.

“Koeien zijn sociale dieren die groepsstructuren vormen. Wij willen ontdekken hoe belangrijk deze groepsstructuren zijn. We hopen dat ons onderzoek zal leiden tot een blauwdruk voor kuddemanagement waarmee boeren de gezondheid en productie van hun koeien kunnen optimaliseren,” aldus Dr. Darren Croft, de leider van het experiment.

Een finaal rapport zou in 2015 worden afgeleverd en verdeeld worden onder Britse boeren die de resultaten dan kunnen gebruiken als praktische richtlijnen voor het managen van hun kuddes.

Het experiment wordt gefinancierd door zowel DairyCo, de overkoepelende groep van zuivelproducenten, als het staatsdepartement voor milieu, voedsel en agricultuur.

Bron: express.be

Deel dit topic

Reacties

Dus in 2015 moeten we van RFC een workshop koeiengroepterapeut gaan volgen.
Zullen we de uitkomst van dit onderzoek ĂŒberhaupt te zien krijgen? Ik heb zo mijn twijfels.
Hier ligt een markt open! Het gat in de markt is gevonden! 😄
Er is gewoon behoefte onder het melkvee om open te kunnen communiceren met verre familieleden. Te dromen van verre oorden aan zonnige kusten met felblauwe luchten.
Zodat iedere koe eens verder kan loeien dan de eigen stal met de eigen weide.
Computerbouwers kunnen al hun creativiteit gebruiken om onze koeien te laten "facebooken" met koeien van verschillende rassen uit verscheidende landen en biotopen.
Onze melkkoeien willen ook wel eens weten wat voor ontberingen de heckrunderen overwinnen in de oostvaardersplassen.
Dergelijke kennis maakt de koeien dolgelukkig en daardoor belonen ze de boer vast met ietsje meer melk van het merk (met toegevoegde waarde) "sociale zuivel".
@meelezer

Straks willen mijn O-Man dochters in de droogstand naar het land van hun vader op vakantie,en de Amerikaanse dochters naar het land waar hun roots liggen.Het moet niet gekker worden.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , melk , milieu , gezondheid , melkproductie , boerderij , dieren , facebook , voedsel en europese unie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
6