Entreegeld nieuwkomers FrieslandCampina meer dan verdubbeld

Het wordt weer niet makkelijker gemaakt voor nieuwkomers en/of weglopers:

Amersfoort – FrieslandCampina heeft zijn entreegeld voor nieuwe leden verhoogd van 4 naar 10 euro per 100 kilo melk. De ledenraad heeft dit nieuwe aannamebeleid voor leden die zich nieuw vestigen in het werkgebied van de zuivelonderneming goedgekeurd.

Meer: boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/…

Deel dit topic

Reacties

tukker twente
Wat een lef heeft DE TOP , een heel matige melkprijs neer zetten , en dan nieuwvestigers het vel over de neus halen
ik zal het netjes houden ikvindnietnetjes.
oldhuus
@tukker twente
De [vertrekpremie] zat op 5 euro per 100kg, dus beetje vreemd dat de instappremie nog op 4 euro zat, dan konden er ook nog mensen even bij een een andere fabriek kijken met bult geld mee en voor minder geld weer instappen..
mlkvhoudr
Voor mij is het sowieso totaal nieuw, of het moet zijn dat je echt nieuw in het gebied moet zijn. Naar mijn weten kon je hier alleen naar particulieren of doc.

Ben dan wel weer benieuwd hoe dat in de praktijk werkt na het quotumtijdperk. Neem 2015, je verkoopt nog net even 3/4 van je melkquotum in 2014, meld je in 2015 aan als nieuw lid en 2 jaar later melk je weer volle bak, kan dat ?
pieta
Volgens mij ben je na een vertrek bij RFC gewoon niet meer welkom.
Kenijor
Als je weg bent willen ze je niet meer terug? Als dat uit rancune is, is dat niet erg zakelijk, maar dat hoeft niet bij een coop natuurlijk.
ambtenarenhater
De top bestaat uit zakkenvullers.
MTSTAMMINGA
@ambtenarenhater

Mis @ambtenarenhater de oudeeigenaren van de leympe uit Kampen,dat waren zakkenvullers vind ik

Hebben die boeren wel weer iets weerom gezien van die 6weken MELKGELD!!!!
Grasbaal
Quote @ambtenarenhater:
De top bestaat uit zakkenvullers.

Voorlopig haalt de FC top meer rendement uit een liter melk voor de melkveehouders dan de goedwillende Faire Melk initiatiefnemers die dit met een zeer lowbudget moeten doen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , frieslandcampina , campina , ledenraad en zuivelonderneming geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0