Een op de vijf wil zonnepanelen

Eén op de vijf Nederlandse melkveehouders heeft plannen te investeren in zonnepanelen. In 2011 was dit ongeveer één op zes. De investeringsbereidheid in windmolens is stabiel, terwijl de interesse in biogas meer dan gehalveerd is.
 

Deel dit topic

Reacties

kleitokkers
Als je teveel voor je stroom betaald zal dit aantal wel toenemen.
cs-agrar
Logisch, die dingen liggen/staan niet in de weg, geen buren die er last van hebben, geen allemachtige bouwwerken nodig die op zichzelf al meer energie vragen dan dat het produkt ooit zal leveren, dit is pas duurzame energie.
beemster5
Zal het het zo zijn als met windmolens ? Als je om je heen kijkt en je ziet 1 windmolen is het een bezienswaardigheid, als je er 30 om je heen kunt tellen is de beleving toch heel anders.......
Nico01
Jammer dat de meeste melkveehouders net teveel stroom verbruiken om het rendabel te maken.
cs-agrar
@Nico01Je kan tegenwoordig salderen, dus alle stroom die je opwekt, gebruik je eigenlijk gewoon voor jezelf. Kijk naar Co, hij rijdt zijn auto indirect op zonlicht!
pieta
@cs-agrar Bij een verbruik boven de 50.000 kwh zakt de energiebelasting naar een laag niveau plm 1 cent. De panelen die je voor dit verbruik koopt zijn niet erg rendabel.
Nico01
Precies, bij salderen begin je boven 50.000. Ik heb een verbruik van +- 75.000, en kom niet aan salderen van het hoogste tarief toe. Als je minder als 40.000-50.000 kwh verbruikt kan het wellicht uit, hangt ook af van je aansluiting. Maar de meeste melkveehouders zitten daar boven.
cs-agrar
@Nico01kijk, zover zat ik niet in de materie, bedankt voor jullie aanvuling
de hoef
@Nico01is het alleen maar gunstig als je weinig gebruikt ? ik dacht hoe meer hoe beter
Nico01
@de hoefHet rendement wordt aanzienlijk verhoogd als je de eerste 10.000 kwh kunt salderen, omdat daarop de grootste energieheffing zit. De 2e schijf, van 10,000 naar 50,000 kwh is al minder gunstig, boven 50,000 kwh zit er bijna geen energieheffing meer op. Als je zoals in mijn geval, 75,000 kwh verbruikt, kun je met een aansluiting van 63 ampere, maar zo'n 45,000 kwh opwekken, en kom je niet aan het salderen van de hoogste energieheffing toe.
Grasbaal
Volgens een artikel in de Veeteelt is het onbeperkt salderen ook mogelijk voor grotere installaties. Bij de meeste energieleveranciers is het sinds dit jaar mogelijk het eigen gebruik aan stroom volledig te salderen.
de hoef
@Nico01bedankt weer wat geleerd
oldhuus
Ik wacht wel tot die dingen wat beter uitgedacht zijn, die massaproductie draagt ook niet bij aan de kwaliteit.
Krol Solar
Er is onlangs een duidelijk rapport uitgebracht door Wageningen wat onafhankelijk alles op een rijtje zet, en uitleg geeft met betrekking tot het salderen. Voor diegene die dit interessant vindt kan ik wel een kopie verzenden. Ook staat daarin een lijst met nagenoeg alle energieleveranciers met daarbij de salderingsmogelijkheden.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's investeren , zonnepanelen , melkveehouders , biogas , salderen en energieleverancier geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0