Open dag Groot Koerkamp 325 koeien(foto's)

Vandaag hield de familie Groot Koerkamp aan de Rijksstraatweg 4 in Wijhe open dag. Zij breidden hun melkveebedrijf uit naar 325 ligplaatsen. Aanstaande maandag worden de koeien voor het eerst in de nieuwe draaimelkstal van het merk BouMatic gemolken. Tot die tijd moet de familie het nog even uithouden in de volledig  afgeschreven 2 x5 visgraat melkstal.

Deel dit topic

Reacties

Base
Heel mooi jullie link. maar ligt nog roosters in..
zeijen.nu/nieuws/1197/…
Richard1
Kan iemand mij vertellen wie deze stal getekend/geadviseerd heeft? Dan weet ik wie ik niet moet vragen!
Wat een geldvergooi zeg. De oude stal vol ventilators hangen en bij nieuwbouw de nieuwe er tegenaan zodat de oude nog maar aan een kant luchtinlaat heeft.... Een rij boxen langs de voergang???? Waardoor ipv 1 rij boxen nu 3 rijen boxen op de oude smalle roostergang in de oude stal moeten gaan vreten.

Familie Groot Koerkamp veel plezier met de nieuwe stal...
mlkvhoudr
Quote @Richard1:
Kan iemand mij vertellen wie deze stal getekend/geadviseerd heeft? Dan weet ik wie ik niet moet vragen!
Wat een geldvergooi zeg. De oude stal vol ventilators hangen en bij nieuwbouw de nieuwe er tegenaan zodat de oude nog maar aan een kant luchtinlaat heeft.... Een rij boxen langs de voergang???? Waardoor ipv 1 rij boxen nu 3 rijen boxen op de oude smalle roostergang in de oude stal moeten gaan vreten.

Familie Groot Koerkamp veel plezier met de nieuwe stal...

In de link van base staat ook dlv bouw en techniek, dus als ik moet gokken lijkt me dat de meest aannemelijke
ejb
@Richard1

beste Richard vergeet niet dat de bouw een tijd stil gelegen heeft door zeer grote geldzorgen en hoogstwaarschijnlijk is toen ook de tekening aangepast.

ze hebben toen zeer veel grond verkocht en zijn van Bank verwisseld.

ik persoonlijk zou als het zo moest nooit tot de bouw zijn overgegaan maar ieder zijn eigen keus
vnmeen
@ejb: ik ben benieuwd hoe je aan die informatie komt, want daar is volgens mij niks van waar....
ejb
Het enigste wat ik niet zeker weet is dat de tekening wel of niet is aangepast daarom schreef ik ook hoogstwaarschijnlijk.

van de rest is melkveehoudend salland op de hoogte dus waar komt de informatie weg: dat zijn onder andere de buurt in ruime zin kennissen en familie in iets ruimere zin van het woord en allemaal zeggen ze hetzelfde en dan is het voor mij waar.

overigens is er nog heel veel meer bekend over de Familie Groot Koerkamp wat jou wel niet zal bevallen maar dat zal ik hier maar niet opschrijven.
de hoef
@ejb
netjes uitgelegd
vnmeen
@ejb
Dat is inderdaad netjes uitgelegd, bedankt. Toch moet ik je dan teleurstellen. Je vertrouwt misschien iets te veel op je informatiebronnen, want ze hebben het niet helemaal bij het rechte eind. Toch jammer dat er in 'melkveehoudend salland' zoveel ongunst heerst, waardoor er zulke roddels ontstaan.
Ik ben ook wel benieuwd wat er nog meer 'bekend' is over deze familie. Mag je me best in een priveberichtje sturen.

Ik vind dat deze mensen best heel trots mogen zijn op hun nieuwe stal, zoiets bereik je namelijk alleen door heel hard te werken!
mlkvhoudr
@vnmeen

In salland weet iedereen alles van elkaar, als je er woont weet je dat, en als ze het niet weten gokken ze erna 😃
+1
vnmeen
@mlkvhoudr
Haha, en bij dat gokken gaat het soms mis denk ik 😉
ejb
@vnmeen
als ik jou reacties lees is er eerst helemaal niets waar en in een volgende reactie is het niet helemaal waar.

heb eerder over anderen dingen gevoemd die ook voor 100% waar waren (had het toen zelf gezien) ging over iemand anders in salland en dan toch nog beweren dat ik loog schuif jou reactie maar onder kopje

heb zeer slechte ervaringen met noemen van namen op prikbord en doe dat dus ook niet ook niet in privebericht aan iemand die ik niet veel gelezen heb op prikbord

over ongust kan ik je geruststellen ik ken niemand die wil ruilen

overigens zie ik dat je pas reageerd 1 maand nadat ik het geschreven heb en als ik dan moet gokken gok ik dat jij Groot Koerkamp gitipt bent door Marcster bij de vaste prikkers wel bekend en ja de waarheid over jezelf lezen valt niet altijd mee want het valt op dat je tot nu toe precies 3 keer hebt geprikt en allemaal om de waarheid te verdoezelen nou ik gun je het plezier ik reageer niet meer in deze topic
vnmeen
@ejb
Hahaha, net als wat ik in mijn vorige berichtje heb gezet: bij dat gokken gaat dat soms mis. Marcster (?) ken ik niet en ik ben ook geen familie van Groot Koerkamp. Maar neem van mij aan dat ik precies weet hoe ze zover zijn gekomen.

Ik vraag me wel af waarom je begint over het noemen van namen op prikbord (vraag ik helemaal nergens om). Het is tenslotte overduidelijk over welk bedrijf het hier gaat. En jij bent degene die op een openbaar forum dingen gaat verkondigen die niet waar zijn. Terwijl je eigen naam nergens te lezen is (meneer MULDER) Dat is toch best apart.

Er is een mooi spreekwoord wat hier wel van toepassing is: Wie het laatst lacht, lacht het best.
Richard1
Wanneer de geldzorgen over zijn is de beton nog steeds hard.
Ik sluit me aan bij je laatste zin,
tukker twente
Hier horen we nog meer van, deze stap is veel te groot !!!
George
A bridge to far? 😄
Ik kan er niet over oordelen want ik ken deze mensen niet.
cs-agrar
Het nieuwe deel heeft wel een heel sterke dakhelling, dat draagt niet bij aan ventilatie, dieren krijgen de lucht niet warm genoeg zodat ze bij de nok komt. Komen niet zulke grote dier-aantallen in de stal, 2+2 aan boxen. Qua ventilatie bij de oude stal zal er dan niet zoveel veranderen, misschien zelfs beter omdat het dak hoger eindigd.
mlkvhoudr
Quote @cs-agrar:
et nieuwe deel heeft wel een heel sterke dakhelling, dat draagt niet bij aan ventilatie, dieren krijgen de lucht niet warm genoeg zodat ze bij de nok komt. Komen niet zulke grote dier-aantallen in de stal, 2+2 aan boxen. Qua ventilatie bij de oude stal zal er dan niet zoveel veranderen, misschien zelfs beter omdat het dak hoger eindigd.

Wat zou de hellingshoek zijn dan ? hier in de nieuwe gedeelte 25 graden(heb dat tekentje niet op mijn toetsenbord zitten) en dat gaat prima
cs-agrar
@mlkvhoudrpoeh, daar vraag je wat, maar denk sterker dan 25(heb tekentje ook niet)
de hoef
@Georgezijn die kalfvaarzen op melkweb van u .
Richard1
De dakhelling valt volgens mij wel mee, kijk maar naar de foto van het vooraanzicht. Het gaat er mij om dat bij de oude stal, voor extra ventilatie de zijmuren verwijderd zijn en nu plakken ze er een stal tegenaan. Hierdoor komt er nooit meer buitenlucht in de oude stal. Het wordt dus altijd slechter.
cs-agrar
@Richard1dat is ook maar net hoe de stallen op de wind staan. Staat de oude stal aan de westkant, dan veranderd er weinig
tukker twente
Al dat geplak, en steeds breder wordende stalen de ventilatie gaat achteruit, sommige stallen zijn breder dan ze lang zijn.
George
@de hoef
Ja die zijn van mij en heb ik als pink van de proefboerderij Cranendonck overgenomen waar ik toen ook de jongveeopfok voor deed.
Richard1
@cs-agrar
Klopt Cs dan deugt er niets van de ventilatie van nieuwe stal.
de hoef
@Georgezo zie je maar weer de werel is klein
MTSTAMMINGA
Quote @tukker twente:
Hier horen we nog meer van, deze stap is veel te groot !!!

Er meer ondernemers die weten hoe ze het moeten verdienen
Dan ondernemers die het ook werkelijk KUNNEN verdienen @tukker twente

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's open dag , stal , koeien , melkstal , boumatic , draaimelkstal en melkveebedrijf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
26
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
15