Project Amazing Grazing zoekt innovatieve melkveehouders

Melkveehouders gezocht

Hoeveel melkkoeien lopen er in 2025 in de wei? Als het aan het project Amazing Grazing ligt zoveel mogelijk! Maar om dat te bereiken zijn er nog wel ‘amazing solutions’ voor ‘amazing questions’ nodig!


Melkveebedrijven in Nederland ontwikkelen zich op allerlei manieren richting 2025. Deze bedrijfsontwikkelingen geven kansen, maar ook knelpunten. Sommige melkveehouders die beweiden lopen tegen knelpunten aan waarvoor (nog) geen oplossingen zijn, met als gevolg het opstallen van koeien.

Het project Amazing Grazing gaat op zoek naar dé grote vraagstukken rond het beweiden in bedrijfssystemen van de toekomst. Voor die vraagstukken zoekt ze grensverleggende oplossingen, door het ontwerpen en ontwikkelen van innovatieve oplossingen en nieuwe bedrijfsconcepten.

Dit doen we niet alleen. We werken samen met een netwerk van experts en ervaringsdeskundigen uit de hele wereld.

Voor Nederland zoeken we nieuwsgierige, ondernemende melkveehouders die met ons meedenken over de grote toekomstige knelpunten rondom beweiding en die met ons de zoektocht aangaan naar nieuwe innovatieve oplossingen en bedrijfssystemen. Amazing Grazing wil met die oplossingen de sector en de samenleving in Nederland inspireren en stimuleren, zodat beweiding aantrekkelijk blijft of opnieuw wordt voor boer, koe en samenleving.

Geïnteresseerd geraakt?
Dan is deelname aan dit netwerk misschien iets voor u. Wij zoeken melkveehouders die:

- ook in 2025 boer zijn en willen beweiden
- nieuwsgierig zijn
- het leuk vinden om anders te denken en doen
- een open mind hebben
- denken in oplossingen in plaats van problemen
- kennis willen delen
- kunnen denken vanuit zichzelf, maar ook vanuit de koe, sector en samenleving
- eventueel nieuwe oplossingen willen gaan toepassen op het eigen bedrijf
- en bij voorkeur ook de Engelse taal verstaan en spreken

Herkent u zich in deze beschrijving en heeft u interesse om deel te nemen? Meldt u dan aan bij gina.kuiper@wur.nl vóór 1 augustus 2012. U ontvangt dan nadere informatie over de manieren waarop u betrokken kunt worden bij het project. En u ontvangt een intakevragenlijst waarmee wij een beter beeld krijgen van u en uw bedrijf. Wij zoeken een diversiteit in bedrijfssystemen en mensen voor verschillende soorten activiteiten (‘live’ en op het web).

Het project Amazing Grazing is een project van Wageningen UR Livestock Research en Courage en wordt gefinancierd door het Ministerie van EL&I en Productschap Zuivel in het kader van Duurzame Zuivelketen.

Meer weten over Amazing Grazing?: courage2025.nl/projecten/amazing+grazing/

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , koe , zuivel , wageningen-ur , productschap-zuivel , stallen , eli , melkveehouders , boer , lei , 2025 , courage , tocht , 2012 , amazing grazing en toekomst geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0