Eerlijke Bleker oogst boerenlof

Wat als straks blijkt dat weidemelk (= diervriendelijker) zeer milieu-ONvriendelijk blijkt te zijn??:

Diervriendelijk kippenvlees is niet milieuvriendelijk. Dat demissionair EL&I-staatssecretaris Henk Bleker dat via een Kamerbrief in het openbaar stelt, oogst waardering bij veehouders.

In de intensieve veehouderij is al langer bekend dat diervriendelijk niet per se duurzaam is. Maatschappelijk is dit echter niet breed bekend. LLTB-voorzitter en vice-voorzitter LTO Nederland, Noud Janssen noemt Bleker via Twitter 'eerlijk'.

'Henk Bleker gooit het hoge woord eruit: diervriendelijk is niet duurzaam. Spagaat agrarisch ondernemen benoemd. Eerlijk', vindt Janssen. Landbouwspecialist en Kamerlid Janneke Snijder (VVD) is ook blij met de woorden van Bleker: 'Eindelijk eerlijk antwoord', twittert zij.

Louise Fresco
Bleker refereert in de Tweede Kamerbrief - naar aanleiding van vragen van Ger Koopmans (CDA)- aan de uitspraak van hoogleraar Louise Fresco dat de diervriendelijkste kip niet goed is voor het milieu.

'De stelling van mevrouw Fresco klopt', schrijft Bleker. 'Uit wetenschappelijke rapporten (onder andere Blonk Milieu Advies) blijkt dat biologisch geproduceerd pluimveevlees op een aantal milieuaspecten slechter scoort dan gangbaar geproduceerd pluimveevlees en op een aantal milieu-aspecten vergelijkbaar of beter scoort', staat er in de brief: rijksoverheid.nl/bestanden/…

Bron: nieuweoogst.nu/scripts/edoris/…

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Hoe Henk (en het CDA) het voor elkaar wil krijgen weet ik ook niet maar hij hoopt in een volgend kabinet weer Staatssecretaris zijn.

Gefilmd op de NRM 30 juni Zwolle
cs-agrar
@Grasbaal Zo verkeerd doet hij het toch niet dacht ik, dus gun het hem wel, ook de kans om zijn plannen waar te maken want om de klap haver een ander kabinet is natuurlijk niets waard.
beemster5
Zijn er overigens al betere kandidaten gemeld ?
paul1
Wacht ff, hij zegt niet : diervriendelijk is niet duurzaam, maar hij zegt : diervriendelijk is niet per se duurzaam. Dat is nog wel een verschil
cs-agrar
Quote @paul1:
wacht ff, hij zegt niet : diervriendelijk is niet duurzaam, maar hij zegt : diervriendelijk is niet per se duurzaam. Dat is nog wel een verschil

Slim, zo hou je iedereen te vriend

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , melk , milieu , biologisch , duurzaam , intensieve-veehouderij , doc , henk bleker , twitter , uitspraak , weidemelk en europese unie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
1