Piet Boer vreest overproductie Nederlandse kaasmarkt

Voorzitter van FrieslandCampina Piet Boer maakt zich zorgen over het effect op de kaasmarkt wanneer de Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie Fonterra een fabriek zal plaatsen in Nederland.

In een interview met het coöperatieblad Melk zegt Piet Boer dat de komst van een nieuwe fabriek met een jaarcapaciteit van 60.000 tot 80.000 ton kaas de Nederlandse kaasproductie in een klap met tien procent verhoogt. ‘Dat verhoudt zich slecht met een marktgroei voor kaas van zo’n één procent per jaar’, aldus Boer.

Meer: Veeteelt.nl

Deel dit topic

Reacties

kleitokkers
Goed nieuws voor de voedselbanken
meelezer
Een echte ondernemer is nooit bang voor de concurrent. Die rekent met zijn eigen sterke punten en ziet kansen.
gerrie-hul
Misschien was het beter dat Piet naar de d.d.b had geluisterd tijdens de acties in Nijkerk en na kwam wat hij toen zij en beloofde
jan.1
Piet is bang voor concurrentie,voor de boeren is het goed dat er een verwerker bij komt,kaas wordt wel weggezet en bij te veel kaas gaat het de poeder in.
cs-agrar
Hij zegt wel vaker wat..
beemster5
Dan weet ie ook eens hoe het voelt als buitenlanders de winst komen halen. Campina doet toch niet anders ?
Jack Rijlaarsdam
Quote @gerrie-hul:
Misschien was het beter dat Piet naar de d.d.b had geluisterd tijdens de acties in Nijkerk en na kwam wat hij toen zij en beloofde

Wat heeft Piet Boer gezegd en beloofd in Nijkerk?
Jack Rijlaarsdam
@beemster5

In een interview in het ledenblad Melk geeft hij dit zelf ook aan: het is niet meer dan logisch dat buitenlandse ondernemingen hier in de markt stappen, dat doet RFC zelf ook uit oogpunt van risicospreiding.

En hier de winst komen halen? Ik heb slechtere grappen gehoord deze week...
casev
@Jack Rijlaarsdam denk je dat arla hier verlies maakt dan?

Is dat ergens te vinden, wat arla hier voor resultaat maakt?
Jack Rijlaarsdam
Quote @casev:
denk je dat arla hier verlies maakt dan?

Is dat ergens te vinden, wat arla hier voor resultaat maakt?

Gezien de resultaten van RFC, denk jij dat Arla hier met twee vingers in de neus binnen loopt? Voor de resultaten van Arla zou ik ff hun boekhouder bellen. 😃
beemster5
Quote @Jack Rijlaarsdam:
Gezien de resultaten van RFC

Gezien het streven naar "duurzaamheid" neem ik aan dat ze hier in Nederland met de Nederlandse melk ook wat verdienen. En dat de melkprijs niet voornamelijk is gestoeld op winsten uit het verre Oosten.
gerrie-hul
Hij Piet dus zij onder andere Dat hij [piet ] zich zou inzetten voor een betere melkprijs en overproductie Daar hebben de melkvehouders weinig van gemerkt Ik denk dat Piet daar bij r f c niets heeft te vertellen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , frieslandcampina , campina , kaas , fonterra , boer , zuivelcoöperatie , coöperatie en kaasmarkt geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
11