De Marke start nieuwe mestvergister

De bouw van een nieuwe mestverwerkingsinstallatie op De Marke is in volle gang. Afgelopen week is de hydrolysetank geplaatst. Dit is het eerste deel van deze innovatieve installatie. De vergistingstank en de struvietinstallatie volgen komende week.Bij de keuze voor een nieuw systeem is de afbraak van organische stof doorslaggevend geweest. Een hogere afbraak geeft meer methaan en leidt tot meer beschikbaar stikstof en fosfaat in het digestaat.

Deel dit topic

Reacties

john3
Zonde om rundveedrijfmest te vergisten. De organische stof in de mest is zeer welkom om land ermee te bemesten. Bij ons in de buurt zijn er zelfs varkensboeren met een akkerbouwtak die varkensdrijfmest afvoeren en rundveedrijfmest aanvoeren vanwege de betere verhouding NPK in de mest. Verder is struviet in de EU verboden als meststof en moet het naar verre oorden afgevoerd worden.Te denken valt aan Aziatische landen. Het levert nauwelijks iets op.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stikstof , fosfaat , methaan , mestvergister , vergister en digestaat geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0