Arla steekt miljoenen in Chinese melkmarkt

Deal met Cofco

Zuivelconcern Arla gaat in navolging van enkele grote westerse zuiveondernemingen flink investeren in de Chinese melkmarkt. Het bedrijf heeft bekend gemaakt een deal te hebben gesloten met voedselgigant Cofco.

weblogs.nos.nl/peking/files/…
De overeenkomst houdt in dat Arla een direct belang van zes procent krijgt in het zuivelonderdeel Mengniu en een plaats in de directie.In ruil daarvoor heeft Arla volledige toegang tot de Chinese melkmarkt. Volgens Arla zal de deal leiden tot een inkomstenstijging die in 2016 vijf keer groter is dan dit jaar gerealiseerd is. Arla zegt er vanuit te gaan dat dit de doorbraak van het bedrijf op de Chinese markt wordt.

De deal komt in een periode waarin ook andere westerse zuivelondernemingen bekend maken hun pijlen op China en Azië te richten. FrieslandCampina en Fonterra maakten kort geleden ook al bekend te investeren in de overzeese melkmarkt.

Bron: Agrimoney

Bron: boerenbusiness.nl/viewitem/?itemid=10796497

Deel dit topic

Reacties

cs-agrar
Wat zullen die chinezen straks groot worden..
Chocomel
Dit soort deals is gewoon nodig om de prijsval in 2015 te kunnen afvlakken. Elk concern is nu bezig om de extra aanvoer van melk in 2015 te kunnen verwerken. De Chinezen zijn al lang bekend met de verwachte extra melkaanvoer en geloof maar dat ze bij dit soort deals, er een slaatje uit slaan.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's china , frieslandcampina , campina , investeren , fonterra , arla , zuivelconcern en melkmarkt geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0