Agrifirm: 'We staan middenin het einde van de mengvoerindustrie.

Agrifirm: 'Middenin einde mengvoerindustrie'

'We staan middenin het einde van de mengvoerindustrie.' Dat zei voorzitter Theo Koekkoek van Agrifirm vanmorgen tijdens de Familiedag van LTO Noord Groningen in de Eemshaven.

Volgens Koekkoek moet de Nederlandse landbouw minder afhankelijk worden van Zuid-Amerika, waar veel hoogwaardige grondstoffen vandaan komen. 'Dat is energieverspillend. Uw koe zegt krrr en weg is het brokje. Dat houden we niet vol met elkaar'.

Bijproducten
De kern is om het juiste rantsoen te maken, zei de voorzitter van Agrifirm. 'Daarom moeten we onder andere investeren in bijproducten, daar ligt de groei.'

Bron: Nieuwe oogst

Deel dit topic

Reacties

GeertS
Volgens mij is het kortgezegt zo dat er voor de produktie in Nederland (vlees zuivel) een bepaalde hoeveelheid energie en eiweit nodig is, dit is hier niet. Dus moeten we het halen. In welke vorm ook. Doen we dit niet dan daalt onze produktie.
kaas
Ja zeker daar heeft hij wel een punt ,maar dan eerst maar eens stoppen met mais in de vergister wereldwijd
Coen
Zelf maximaal eiwit verbouwen is het credo voor de toekomst 😄
oldhuus
Stro is ook duur dus..
Tarwekorrel: 8-15% eiwit
Gerst: +- 11% eiwit
Haver: +- 12% eiwit
Nou heb er zelf te weinig kennis van, maar het lijkt me wel iets om int najaar na de maïs in te zaaien, zomers oogsten en direct grasland in te zaaien, iemand ervaring mee?
kleitokkers
De meeste grondstoffen uit die verre landen zijn toch afval van de voedings industrie?? Vreemde uitspraken van die koekoek
Zit weinig visie in zijn laatste uitspraken op prikkebord
jg
Duitsland maakt een plan voor hogere proteine-teelt in eigen land icm vergroening EU-beleid. Zie agd.nl
cs-agrar
@oldhuusQua timing moet het allemaal makkelijk kunnen.
oldhuus
@cs-agrar
Graszaaien kan toch alleen maar in het najaar, grond droogt er misschien wat van uit maar dat is alleen maar makkelijk met kilveren, gras inzaaien in het najaar scheelt een boel onkruid, en na de graanoogst is het land nog mooi droog om te kilveren enzo.
Laat nu krachtvoer maken bij de grasdrogerij maar dat is ook duur genoeg.
oldhuus
Ik weet niet of Grasdrogerij Ruinerwold ook graan verwerkt tot (droge) brok, een nieuwe voersilo kost een paar duizend, alleen moei de condens er uit zien te houden.
kleitokkers
Tuinbouwkassen staan wel leeg hier en daar dan kun je het jaar rond gras telen
beemster5
Groei in bijproducten? moeten we dan eerst met z'n allen meer patat eten en bier drinken ? Ik denk dat Koekkoek zichzelf al op de transferlijst heeft gezet, anders kom je toch niet tot zulke uitspraken.
paul1
Nou beemster, dat is geen probleem.....
oldhuus
@beemster5
Nou dan kunnen ze die toch mooi extra goedkoop aanbieden in de voorkoop?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , lto , amerika , koe , lto-noord , investeren , agrifirm , rantsoen , koekkoek en bijproducten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
4