Voermengwagen van het voercentrum in brand

Ik had verwacht dat ze daar de voermengwagens met shovel of kraan vulden. Nu met intensief frezen komt het er blijkbaar erg op aan:

Tijdens werkzaamheden had een schaafmachine om een kuilbult mee af te schaven vlamgevat. Het vuur in de "Siloking" woedde voornamelijk in het motorcompartiment en is door de brandweer met blusschuim geblust.



Meer foto's: 112fryslan.nl

Deel dit topic

Reacties

MTSTAMMINGA
Ik denk dat ze frezen inverbandt met broei??@grasbaal

Zou dus inhouden dat ze dezelfde zorgen en problemen hebben met de kuilbulten als een boer ??
jani
Waarom frezen i.v.m. broei? Broei zal wel meevallen. Dit is een herfstkuil waar men met de juiste componenten er bij wel 29 liter met hoger eiwit dan fabrieksgemiddelde mee melkt.
ROORDA J
Heeft niks met frezen en of broei te maken.men werkt met een zelfrijder om snel alle ingredieenten te laden en direct te mengen om vervolgens met een vereikker over teladen in de transport,doseerwagen om bij de klanten uit te leveren.Men bezit op deze locatie nog niet over een stationaire menger die overigens wel op een nieuw op te richten centrum zal verschijnen.Het zit ze niet mee met al deze ongemaken op gebied van de mechanisatie.
oldhuus
Heb je met zo'n hoge bult en frezen misschien sneller rommel op de machine in in de motor, kan deze wel hoog genoeg frezen eigenlijk, snijden ze die bovenste laag met een verreiker?
casev
@oldhuus die bovenste laag zal vanzelf wel naar beneden komen...... Overigens zijn deze zelfrijders wel erg gevoelig voor brand. Op die mechanisatie advertentie hier van co, staat nog een uitgefikte,met de stickers van schep holsteins er nog op

mechanisatie.nl/aanbod/details.php/…
GeertS
Bij van weperen is er toch ook al eentje uit gebrand??
kasé
Ik heb ook altijd begrepen dat je moet frezen als je er dunne laagjes voor weg wilt halen, dus niet als je duizend koeien moet voeren
ROORDA J
Draai zelf ook al 5 jaar met een zelfrijder van AGM en weet dat het spul erg heet kan worden onder de kap.Er is maar een remedie en dat is alles goed schoon houden en dat schiet er nogal eens bij in op het voercentrum als het helle gebeuren al een race tegen deklok is.Het mechanisatie bedrijf(MEINDERTS)staat dag en nacht paraat.
MTSTAMMINGA
In Italie en Amerika freesden ze de boel apart los
In Amerika met een frees voor op de shovel
De ene shovel freesde los de andere laade
En in Italie hadden ze een electromoter op de frees met een snoer dat zo over de beton laag na het stopcontact toe

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's shovel , voercentrum , brand , mengwagen , voermengwagen en brandweer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
4