Zuivelsector Brazilië timmert hard aan de weg

10 procent per jaar

De Braziliaanse zuivelmarkt bewijst een van werelds meest vibrerende markten te zijn met een jaarlijks groei van 10 procent per jaar. Dat melden adviseurs van de JBS's Vigor business, welke de zaken nog harder ziet groeien, zo meldt Agrimoney.


Kaas toont een groei van 14 procent per jaar en is aanvoerder van de Braziliaanse zuivelboom, alhoewel met een omvang van 5.63 Braziliaanse Reaal de kaasmarkt yoghurt voor moet laten gaan. Die groeit maar met 10 procent, maar vertegenwoordigt een waarde van 7.33 miljard Braziliaanse reaal.

De algehele melkmarkt gaat groeien tot 39.9 miljard Braziliaanse reaal van 22.9 miljard Braziliaanse reaal in 2010. De prognose reflecteert de verwachting dat Brazilianen steeds meer melk gaan consumeren. De melkconsumptie per hoofd van de bevolking is de helft van het wereldgemiddelde.

'De melkproductie per hoofd van de bevolking is nog altijd laag in vergelijking tot ontwikkelde landen', zegt Banco Bradsesco.

'De lage consumptie per hoofd van de bevolking gaat waarschijnlijk het komende jaar de groei van de sector stimuleren.'

Meer: boerenbusiness.nl/viewitem/?itemid=10794091

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , Brazilië , kaas , melkproductie , melkmarkt , zuivelmarkt , yoghurt en kaasmarkt geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0