5

Wie maakt de beste graskuil van 2012?

Welke melkveehouder maakt de beste graskuil van 2012? Dat is de inzet van de wedstrijd Topkuil 2012, die Agrio uitgeverij (uitgever van o.a. Melkvee Magazine en Melkvee.nl) BLGG Agro Xpertus, OCI en Plantum organiseren.

Topkuil 2012 heeft als doel om de kwaliteit van kuilvoer te verbeteren. Door het strengere mestbeleid, afschaffing van de melkquotering en de grotere prijsschommelingen zullen melkveehouders meer uit hun eigen ruwvoer moeten halen om de kostprijs van een liter melk te verlagen.

Deel dit topic

Reacties

Ben benieuwd of foliebalen ook mee mogen doen?.
@Grasbaaldat zijn toch allemaal kuiltjes op zich?
Waardeloze wedstrijd. Een goede graskuil is belangrijk. Maar de hoogste VEM/ kg ds is vaak ook de laagste opbrengst in kg ds en veelal niet de hoogste kvem-opbrengst / ha.
Stelling: hoogste vem per kg ds genereert de hoogste voerkosten per kg melk
structuur aankoop is schreeuwend uur 😞
Quote @meelezer:
waardeloze wedstrijd. Een goede graskuil is belangrijk. Maar de hoogste VEM/ kg ds is vaak ook de laagste opbrengst in kg ds en veelal niet de hoogste kvem-opbrengst / ha.
Zoals ik het lees gaat het niet alleen om de Vem per kg ds maar over verschillende gehaltes en o.a. ook de broeigevoeligheid. Dat maakt het wel interessanter.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , melkvee , voer , mestbeleid , kuilvoer , melkveehouders , melkveehouder , ruwvoer , graskuil , blgg , 2012 , topkuil en kostprijs geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0