Mysterieuze campagne voor stalmelk

Ben zeer benieuwd wie daar nu weer achter zit, ik vind de gebruikte teksten nogal cynisch. Het zou me niets verbazen als boerenhaters dat hebben verzonnen. De domeinnaam Binnenmelk.nl is aangevraagd door Ermeco V.O.F. een internetbedrijf uit Sittard:

Via sociale media is een mysterieuze campagne gestart, die melk van opgestalde koeien lijkt te promoten. Het is nog niet bekend wie achter de campagne zit.


De campagne heet Binnenmelk.nl en somt de voordelen op van zuivel die afkomstig is van koeien die niet in de wei komen.

Zo wordt gesteld dat juist doordat de koeien binnen staan, de melk van constante kwaliteit is. Ook staat op de website dat binnenmelk goedkoper is omdat koeien hetzelfde voer krijgen en dit dus werk scheelt voor de boer én dat koeien in stallen beschut worden tegen weer en wind.

Er zouden al folders over Binnenmelk in brievenbussen zijn bezorgd en in bushokjes hangen posters, zo twitterde actrice Fabienne de Vries

Geen campagne Wakker Dier
Wakker Dier zegt dat Binnenmelk.nl géén campagne van hen betreft. Dit werd op twitter gesuggereerd. De organisatie start binnenkort juist een campagne die weidegang moet promoten.

Twitter
Schrijfster Annemarie Postma, die ook vegetariër is, twittert: ‘Wisten jullie dat steeds meer melkkoeien (400.000) NOOIT buiten komen? Ben daarom blij met deze campagne!’ Actrice Fabienne de Vries, twittert dat ze bang is dat ze straks naar Frankrijk moet rijden om een koe in de wei te zien. Andere twitteraars zijn voornamelijk negatief. Zij zien koeien liefst in de wei.

Hoax of viral?
Ook wordt geopperd dat het een hoax (bedrog) is, of dat het een viral betreft. Een viral lijkt op mond-tot-mondreclame, wat wordt versterkt door het internet, waardoor snel en goedkoop een groot aantal mensen bereikt kan worden.

Auteur:Caroline van der Plas

Bron: nieuweoogst.nu

Deel dit topic

Reacties

hans 1
Mischien word ik wel gevraagd om aankomende herfst op een regenachtige dag achterin novenber, de koeien naar binnen te promoten.
Grasbaal
Binnenmelk, overal verkrijgbaar maar wie weet waar?, ik ben bang voor een bittere nasmaak.

p.twimg.com/As8zr7BCIAEZzMd.jpg/
jan.1
Geen aandacht aan geven,gaat vanzelf wel weer over.
mlkvhoudr
Fabienne de vries tmf-vj toen de treinen nog op steenkolen liepen 😉 zal wel even wat aandacht voor haar eigen carriere nodig hebben denk ik
ramonnie3
Straks komen ze nog een keer voorbij met robotmelk of genetisch gemanipuleerde melk, of gedwongen melk, je weet niet wat er in sommigen mensen hun hoofd omgaat!
hookwood
Ik ben ook erg benieuwd wie er achter zitten.
mijnietgezien
De toevoeging "overal verkrijgbaar" suggereert dat het een anti-actie is.

Ik kan me best voorstellen dat een boer binnenmelk wil gaan verkopen, maar
dan zal deze niet direct "overal verkrijgbaar" zijn.
Qternocq
@ramonnie3: Want ze worden niet gedwongen?
mlkvhoudr
Quote @Qternocq:
@ramonnie3: Want ze worden niet gedwongen?

Even er van uit gaand dat u geen veehouder bent, omdat het anders nogal een onzinnige vraag zou zijn, wil ik het u best uitleggen.

Natuurlijk ben je als veehouder eigenaar van je dieren, en is het natuurlijk de bedoeling om er een belegde boterham mee te verdienen. En daarin spelen de koeien de belangrijkste rol. Maar het is alleen al fysiek structureel onmogelijk om als mens van 80 a 90 kg een koe van 600 kg " TE DWINGEN"

Het is een samenspel tussen melkveehouder en zijn dieren, waarbij de melkveehouder wel de leiding heeft, maar ik kan u verzekeren dat als een koe rechtsaf wil, dat die koe ook rechtsaf slaat.

Het is een cliche : Maar als je goed bent voor je koeien zijn de koeien goed voor jou
duitser
Quote @mlkvhoudr:
Maar het is alleen al fysiek structureel onmogelijk om als mens van 80 a 90 kg een koe van 600 kg " TE DWINGEN"

Een 69-jarige boer is zaterdag in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Enschede overgevlogen na een bizar voorval op de Emlichheimer Straße in Wielen (D).
Rond half elf werd gemeld, dat acht koeien uit een wei waren uitgebroken en het verkeer tussen WIelen en Wilsum in gevaar brachten.
Zeven van de acht konden al snel weer in veiligheid gebracht worden, maar één koe draaaide door en liep de man, die het dier tegen wilde houden, omver. De bejaarde man sloeg met zijn hoofd tegen het wegdek en liep levensgevaarlijk letsel op
Na reanimatie werd de man door een arts van piket behandeld en met spoed per traumaheli weggebracht.
De dolle koe werd door een jager afgeschoten.
Een politie-eenheid, die met een machinepistool vanuit Hordhorn onderweg was, hoefde niet in actie te komen.

Bron: Kilroy

helaas is de veehouder inmiddels overleden, ik bedoel maar....

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , frankrijk , koeien , melk , koe , voer , zuivel , wakker-dier , weidegang , stallen , boer , koe in de wei , twitter , stalmelk en binnenmelk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
4